Slovenija počela slati prve kazne hrvatskim ribarima

Radiosarajevo.ba
Slovenija počela slati prve kazne hrvatskim ribarima
Slovenska policija je poslala prvih 14 kazni hrvatskim ribarima zbog prelaska morske granice i kršenja zakona u Savudrijskoj vali.

Uskoro će, na sličan način, nastaviti provoditi zakonske propise u slučaju nezakonitih prelazaka slovenske pomorske granice, poručila je slovenska policija, javljaju hrvatski mediji.

Policija ovaj postupak vodi sukladno odredbama Zakona o prekršajima. Pošto su "prekršitelji" strani državljani, prekršajni postupak podliježe posebnim odredbama zakona od strane policije.

Početkom idućeg tjedna nastavit će se provoditi slične mjere, kada je u pitanju kršenje zakona u smislu prelaska slovenske pomorske granice.

S obzirom da su kazne poslane hrvatskim ribarima koji su ilegalno prešli granicu na moru, nijedna nije izdana na licu mjesta jer je bilo potrebno utvrditi sve okolnosti djela, sukladno Zakonu o prekršajima s odgovarajućim prijevodom za strane državljane. 

Nalozi za plaćanje šalju se prekršiteljima, odnosno fizičkim osobama, a ne hrvatskim institucijama. Svaki prekršajni postupak je individualan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije