Slaže se mozaik tragičnog obračuna u Zagrebu: Da li je Hans ubio Avdiju

Radiosarajevo.ba
Slaže se mozaik tragičnog obračuna u Zagrebu: Da li je Hans ubio Avdiju
Foto: EPA-EFE / Policija u Zagrebu

Dok se čekaju rezultati obdukcije tijela 74-godišnjeg Avdije O. koji je umro jučer oko 16 sati nakon prepirke i obračuna na ulaznim vratima kioska na II. Kanalskom putu u zagrebačkim Kozari putevima, u Hrvatskoj, policija pokušava posložiti mozaik koji je prethodio tragediji.

Sudeći prema nekim informacijama, sve je krenulo od jednog sladoleda koji je 15-godišnji unuk preminulog Avdije O. otišao kupiti na kiosk u kojem je radio 51-godišnji djelatnik Hans H. te je ubrzo između njih dvojice krenuo verbalni, a potom i fizički sukob, piše Jutarnji.

Avdija je navodno tih dana bio presretan jer mu je u posjet došla unučad koju dugo nije vidio, a jedan od unuka koji mu je valjda najviše prirastao srcu, jučer popodne je poželio sladoled.

O tome šta se dešavalo na kiosku nije precizno poznato, ali je prodavač Hans H. navodno udario dječaka, koji je otišao kući da bi nedugo potom penzioner Avdija O. stigao pred kiosk.

Navodno je u ruci imao kolac s kojim je udario prodavača, nakon čega je nastupila svađa, a Avdija je počeo bježati prema van, no zapeo je i pao. 

Unatoč promptnoj reanimaciji prisutnih te pozivu u pomoć, nesretnom Avdiji O. nije bilo spasa. Je li smrt nastupila od udarca glavom o tlo na što upućuje dosadašnje istraživanje ili je, ipak, Hans zadao čovjeku neki udarac pokazat će obdukcija koja bi se danas trebala napraviti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije