Škorina sestra tvrdi: U pozadini njegove ostavke je sukob u stranci

0
Radiosarajevo.ba
Škorina sestra tvrdi: U pozadini njegove ostavke je sukob u stranci
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL / Miroslav Škoro

Nakon iznenadne odluke lidera Domovinskog pokreta Miroslava Škore da podnese ostavku na sve stranačke funkcije, oglasila se njegova sestra Vesna Vučemilović i pozvala organe te stranke da ne prihvate ostavku njenog brata.

Podsjetimo, Škoro je jučer saopštio da ostavku podnosi iz ličnih i porodičnih razloga, a nakon javljanja njegove sestre ispostavilo se da se u pozadini valja sukob.

Škorina sestra je negirala razloge odlaska sa čela stranke, koje je predstavio njen brat i traži ostavku čovjeka sa kojim se Škoro navodno sukobio.

Vučemilović nije krila da je iznenađena ostavkom brata i odmah je pozvala članstvo Domovinskog pokreta da je ne prihvati, piše Index.

Vučemilović je zatražila ostavku Marija Radića, koji se spominje kao osoba sa kojom se Škoro sukobio, a koji bi ga i zamijenio na liderskoj poziciji do izbora novog predsjednika Domovinskog pokreta.

Sukob se navodno zaoštrio oko koalicija koje bi Domovinski pokret mogao da formira u nekim lokalnim sredinama sa HDZ-om, čemu se Škoro protivio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije