Skandalozno: Skidao smrtovnice u Novom Pazaru prije dolaska Brnabić i Lončara

Radiosarajevo.ba
Skandalozno: Skidao smrtovnice u Novom Pazaru prije dolaska Brnabić i Lončara
Twitter/Screenshot / Skidao smrtovnice u Novom Pazaru

Snimak čovjeka koji skida smrtovnice u Novom Pazaru u noćnim satima isplivao je na društvenim mrežama, a građani pišu da se ovo desilo večer uoči posjete premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Kako se navodi na društvenim mrežama, radi se o osobi koja je zadužena da čuva taj objekat, ali se nadležni još nisu izjasnili o ovom događaju.

Čovjek je smrtovnice skidao sa lokala u prizemlju nekadašnje Arap džamije, na početku Prvomajske ulice u Novom Pazaru. Radi se o objektu koji pripada Islamskoj zajednici u Srbiji, čiji je bivši glavni muftija Muamer Zukorlić.

Podsjetimo, skidanje smrtovnice u Pazaru zabilježeno je neposredno prije posjete premijerke Brnabić i ministra zdravlja Lončara ovom gradu 30. juna.

Javnost je ovim gestom tada bila zgrožena, a građani su izrazili svoje sumnje da su smrtovnice skidane kako bi se prikrila loša epidemiološka situacija i stvaran broj preminulih.

Prema zvaničnim podacima od 2. jula do danas u Općoj bolnici Novi Pazara od posljedica koronavirusa živote je izgubilo najmanje 56 građana Novog Pazara, Sjenice i Tutina, javlja direktno.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije