Skandal u privatnoj bolnici: Ljekari prikrili rezultat Papa testa i radili vantjelesnu pacijentkinji

0
Radiosarajevo.ba
Skandal u privatnoj bolnici: Ljekari prikrili rezultat Papa testa i radili vantjelesnu pacijentkinji
Foto: Pixabay / Ilustracija

Pozitivan rezultat 3B Papanikolau testa, koji ukazuje na ozbiljan zdravstveni problem i zahtijeva dalje analize, u jednoj privatnoj bolnici (naziv poznat redakciji) u Beogradu, sakriven od pacijentkinje, navodi za Novu njen advokat Vojin Biljić.

Dodaje da je pacijentkinji, inače američkoj državljanki, rečeno da je sve u redu, nakon čega su je uveli u postupak VTO.

Da ima karcinom u poodmakloj fazi rečeno joj je nakon više od pola godine, i brojnih hormonskih terapija. Zbog pokušaja skrivanja i zataškavanja nalaza, što je, kako navodi advokat, odložilo liječenje i dalo vremena bolesti da napreduje i raširi se, pacijentkinja je tužila ovu privatnu zdravstvenu ustanovu od koje sada traži odštetu od čak 3,7 miliona dolara.

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

Kada je na sajtu vidjela program za VTO koji nudi ova srbijanska privatna ustanova, doputovala je iz Sjedinjenih Američkih Država i javila se u bolnicu radi započinjanja postupka. Protokol prije procedure, nalaže brojne analize i testove, među kojima je i takozvani Papa test.

"Ona je došla u Srbiju u januaru 2022. i tada je u privatnoj klinici u Beogradu, koja je jedna od najeminentnijih i za koju je vjerovala da će sve uraditi besprijekorno, započela postupak VTO.

Žena u Srbiji zaražena virusom Zapadnog Nila: U teškom je stanju, ima ozbiljnu formu bolesti

Žena u Srbiji zaražena virusom Zapadnog Nila: U teškom je stanju, ima ozbiljnu formu bolesti

Urađen joj je Papa test, poslije kojeg su joj doktori rekli da je sve u redu, da je nalaz dobar, ali joj nisu uručili napismeno, niti je vidjela bilo kakav dokument. Narednih sedam mjeseci, sve do ljeta prošle godine, žena je bila u proceduri vantjelesne, davali su joj hormonsku terapiju, a onaj test niko nije pominjao, sve dok nisu ustanovili da je bolest napredovala.

Kada su shvatili da više ne smiju da šute i da će doći do posljedica, saopštili su joj da ima karcinom, koji je u poodmakloj fazi", priča za Nova.rs Vojin Biljić, advokat pacijentkinje, koja je zamolila da za sada ostane anonimna.

9 začuđujućih stvari koje stomatolog zna o vama čim otvorite usta

9 začuđujućih stvari koje stomatolog zna o vama čim otvorite usta

Žena je hitno operisana i odstranjeni su joj reproduktivni organi.

"Nakon operacije, kada se djelimično oporavila, shvatila je da su joj upropastili život. Da su joj na vrijeme, još u januaru prošle godine, saopštili pravi rezultat Papa testa, koji je bio 3B, što indikuje hitnu biopsiju, žena bi sama shvatila da treba da uradi dodatne analize, ne bi doktori ni morali da je upućuju dalje. Bolest bi bila zaustavljena, a ona bi danas mogla da ima djecu. Sada je, nažalost, svaka nada izgubljena. Žena je očajna, još uvek ne može da vjeruje šta je snašlo, a vjerovala jer lekarima", navodi advokat, prenose srbijanski mediji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije