Strašni novi detalji stravične nesreće kod Banja Luke: Smrtno stradao pacijent iz sanitetskog vozila

1
Radiosarajevo.ba
Strašni novi detalji stravične nesreće kod Banja Luke: Smrtno stradao pacijent iz sanitetskog vozila
Foto: Srpskainfo / Nesreća na putu Banja Luka - Laktaši

Pacijent koji se prevozio u sanitetskom vozilu je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se danas, 25. augusta, dogodila na brzoj cesti Banja Luka - Laktaši, rekla je za RTRS načelnica Urgentnog centra na Univerzitetskom kliničkom centru RS dr. Slavica Zeljković.

"U saobraćajnoj nesreći, nezvanično saznajemo, da je na mjestu nesreće stradao pacijent koji se prevozio u sanitetskom vozilu" ističe Slavica Zeljković.

Navodi da su, iz iste nesreće, dovezena tri pacijenta, vozač i medicinska sestra iz sanitetskog vozila iz Opće bolnice Bosanska Gradiška.

Macron potvrdio mogućnost slanja francuskih trupa u Ukrajinu

Macron potvrdio mogućnost slanja francuskih trupa u Ukrajinu

"Sestra je lakše povrijeđena, ali ostaje na opservaciji, a vozač je svjestan sa povredom kuka i bit će hirurški zbrinut u toku danu. Nakon tog zahvata se očekuje prijem na traumatologiju", dodaje Slavica Zeljković.

Kako kaže, treće lice, koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći, odnosno vozač drugog vozila, teško je povrijeđen.

"Došao je sa poremećajem stanja svijesti, sa znacima šoka, reanimacija je odmah započeta, trenutno je na respiratoru, ali sve prognoze za njega su preuranjene", kaže Zeljkovićeva.

Kako nezvanično saznaje RTRS, medicinska sestra koja je lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći, saopćila je da je lice koje se prevozilo kao pacijent u sanitetskom vozilu stradalo na mjestu nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije