Nove informacije o požaru u fabrici papira u Banjoj Luci: Nekoliko radnika se nagutalo dima

0
Radiosarajevo.ba
Nove informacije o požaru u fabrici papira u Banjoj Luci: Nekoliko radnika se nagutalo dima
FOTO: AA / Vatrogasci na terenu

Požar u tvornici papira "Celeks" nije namjerno izazvan i nastao je u procesu proizvodnje što se nažalost dešava u svim fabrikama papira jer je on osjetljiv i jako zapaljiv, rekao je Mario Blažević, direktor ove kompanije.

Kako je istakao, fabrika u Banjoj Luci je pod video nadzorom 24 sata, tako da bilo kakvu sumnju prema ljudskom faktoru nemaju, a istraga će ustanoviti šta se desilo.

"Gorjelo je skladište polusirovine, jedan dio skladišta je spašen, drugi je izgorio. Šteta na tvornici još nije utvrđena, te policija i tužilaštvo trebaju izaći na teren. Vatrogasci su još na mjestu događaja, požar je lokalizovan i stabilizovan, a oni djeluju u polju sirovine. Šteta nije utjecala na naš proizvodni ciklus, a spremamo se za proizvodnju koja će krenuti noćas (25. augusta) u trećoj smjeni. Ostali proizvodni pogoni će krenuti u toku naredne sedmice", kazao je Blažević.

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

Dodao je da su svi radnici dobro, te da se pojavila dezinformacija da je četvoro povrijeđeno i završilo u bolnici.

"To je netačna informacija, a u pitanju su radnici koji su jučer (24. augusta) bili u drugoj smjeni. Oni su učestvovali u lokalizovanju požara, a radnici koji su se nagutali dima završili su preventivno u UKC RS radi preventivne kontrole jer je Hitna pomoć izašla na mjesto događaja. Svi su dobili dozu kiseonika i vratili se kući u popodnevnim satima i sva četvorica su jutros došla na posao", naglasio je Blažević.

Istakao je da su proizvodni pogoni u potpunosti čitavi, da proizvodnja na papir mašini kreće odmah danas, 25. augusta, a gotovih proizvoda naredne sedmice.

"Naši distributeri imaju 30 dana zaliha kod sebe, a i mi imamo zaliha za 30 dana tako da ćemo kontinuirano isporučivati robe i sirovine i neće ničega nedostajati. Sve okolne firme su nam izašle u susret, i sve su nam dale podršku. Pristup vatrogascima je bio otežan zbog infrastrukture, ali su oni izašli na mjesto događaja u jako kratkom roku, policija je sve obezbijedila, i imam samo pohvale za sve njih. Sada se sve čisti i vraća u prvobitno stanje", naglasio je Blažević, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije