Organizatorica Hoda za život: Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubice

Radiosarajevo.ba
Organizatorica Hoda za život: Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubice
Print Screen / Barbara Brezac-Benigar

Građanska inicijativa, koja djeluje u okvirima Udruge Malaika, organizirala je „Hod za život" u Rijeci, navodeći da je to miroljubivi hod građana kojim se ukazuje na važnost podrške životu od začeća do prirodne smrti, kao temeljnom pravu čovjeka. 

Organizatorica Barbara Brezac-Benigar rekla je za N1 povodom ovogodišnjeg hoda u Rijeci da su imali nekih problema s gradom koji im nije dao rutu te da grad možda nekome nešto naštimava jer je Hod za slobodu objavio da će i oni imati događaj. 

Tvrdnje da iza njih stoje deničarske organizacije nazvala je lažima. 

"Hod za život je lišen politike i crkvenih konotacija. Sretna sam da su došli neki iz politike, pašu mi svi ljudi, političari, sportaši, glumci. Ovdje je svaka osoba koja tu želi biti. Naše poruke su da život počinje začećem, a završava prirodnom smrću", rekla je Brezac-Benigar.

Ona je iznijela svoj stav o silovanim ženama i njihovom pravu na pobačaj. 

"Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubojice. Silovatelj je osoba koja je počinila kazneno djelo, majka koja je učinila pobačaj je osoba koja je sebe stavila u poziciju ubojice jer je dokinula nečiji život. Ne treba jedan zločin završiti još jednim zločinim, Itekako sam svjesna što govorim. Dala sam vam jasne odgovore iza kojih se neću sakriti", kazala je Brezac-Benigar.

Podsjetimo, regionalna javnost proteklih dana gleda raspravu u Hrvatskoj o pravu na pobačaj između Miroslava Škore, pa jednim dijelom i Hercegovca Nine Raspudića s jedne strane te brojnih poznatih žena koje mu pokazuju srednji prst s druge strane

Među onim damama koje su Škori pokazale srednji prst je i bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Lider Domovinskog pokreta izjavio je:

“Ako žena zatrudni nakon silovanja, onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije