I Severina pokazala srednji prst Miroslavu Škori

Radiosarajevo.ba
I Severina pokazala srednji prst Miroslavu Škori
Foto: Instagram / Severina pokazuje srednji prst

Severina, svakako jedna od najpopularnijih pop pjevačica s ovih prostora, na svom Instagram profilu uključila se u komentiranje izjave Miroslava Škore, predsjedničkog kandidata na nedavno održanim izborima u Hrvatskoj i kolege joj muzičara, o pobačaju i silovanim ženama.

Naime, Škoro je izazvao pravu pometnju kazavši da se žena mora dogovoriti s porodicom oko toga šta će učiniti ako zatrudni nakon silovanja. Mnoge žene su u znak protivljenja ovoj izjavi pokazale Škori srednji prst, a ovoj praksi se priključila i Seve.

Ona je na prethodno spomenutoj društvenoj mreži kazala kako je imala nesreću upoznati Miroslava Škoru i da je sve do rata bio, kako navode ljudi, uzorni omladinac.

"Onda je došao rat. Dok su žene u Hrvatskoj i Bosni u vihoru rata doživjele najveća poniženja koje žensko tijelo može doživjeti, silovanja, njegov ratni put se sastojao u avionskoj karti u jednom smjeru. Iz domovine u Ameriku. Vratio se u ravnicu koju su mu neki drugi odbranili i odlučio postati direktor diskografske kuće Orfej. Koja je, zamislite, nakon njega propala. Onda se onako simpatičan i šaljiv uvalio u Croatia Records, čije je zemljište sada u posjedu pogrebnog poduzeća i rasprodano. Čujem, sad ima i puste vinograde i udjele u raznim firmama. Kako je došao do parkirališta kraj jedne bolnice, koje je masno naplaćivao, nitko ne zna. Samo znamo da ga je prodao", napisala je Severina.

Ona je dodala i to kako je Škoro prvo htio postati predsjednik i da mu je taj pokušaj neslavno tropao.

"I sada kandidat Škoro ima jedan poseban predmet interesa. Ne ekonomski rast i bolji život za sve. O ne, njegov interes je žensko tijeloMaternica mu je posebno zanimljiva. Pa su mu žene počele pokazivati srednji prst, druge su mu prstima pokazale rogove. Onda je Škoro političar zaprijetio da, kad dođe na vlast, će oni koji mašu tim prstima dobiti po istima. Poslije se pravdao da je mislio na političare. Ali ženama se nije ispričao. Škoro kandidat očito ne razumije koncept slobode, ljudskih i ženskih prava, demokratskog društva", navodi pjevačica na Instagramu.

Ovo Severinino otvoreno pismo Škori izazvalo je oduševljenje kod njenih fanova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije