Šešelj: SAD želi "okupirati" Brčko kako bi pocijepali RS i utopili je u BiH

Radiosarajevo.ba
Šešelj: SAD želi "okupirati" Brčko kako bi pocijepali RS i utopili je u BiH
Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas u Skupštini Srbije da se "pritisci SAD na Srbiju pojačavaju i ulaze u veoma ozbiljnu fazu".

To se vidi, prema njegovim riječima, kroz dolazak američkog zvaničnika Wessa Mitchella koji je, kako kaže Šešelj, došao da "uruči ultimatum" Srbiji da prihvati ulazak Kosova u Ujedinjene nacije i pritisne državni vrh da uvedu sankcije Rusiji.

"Ulazak Kosova u UN bi bilo priznanje nezavisnosti, makar Srbija nikad ne donijela nijedan zvanični akt po tom pitanju. Ko Srbiju pita da li priznaje nezavisnost države, kad je ona članica UN", rekao je Šešelj novinarima u Skupštini Srbije i dodao da bi to značio "početak kraja Srbije". 

Šešelj je rekao da je Mitchell otkrio namjeru SAD-a da "okupiraju Brčko, kako bi pocijepali Republiku Srpsku na dva dela" i kako bi se RS utopila u "federalnu Bosnu i Hercegovinu". 

Šešelj je pozvao Vladu i predsjednika Srbije da preduzmu hitne mjere kako bi se Srbija uključila u vojni savez pod vodstvom Rusije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije