Šešelj će predizbornu kampanju početi ometanjem Federice Mogherini

Radiosarajevo.ba
Šešelj će predizbornu kampanju početi ometanjem Federice Mogherini
Tanjug / Arhiv
Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da će ta stranka sutra započeti predizbornu kampanju za predsjedničke izbore u Srbiji.

"Verbalni protest će biti. Nećemo je tući. Nećemo joj dozvoliti da govori. Mi smo protiv nasilja, znate", rekao je Šešelj.

Kako kaže, njegova kampanja počet će u velikoj sali Narodne skupštine, ometanjem obraćanja visoke predstavnice EU za vanjsku politiku i sigurnost Federice Mogherini.

"Što se tiče narodnih poslanika SRS-a, Federica Mogherini je nepoželjna u Narodnoj skupštini. Mi ćemo naš protest izražavati tokom celog njenog obraćanja. Ako uspe nešto da kaže, svaka joj čast. Mi ćemo se truditi da ne uspe bilo šta da kaže i to je naš početak predizborne kampanje", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Kako je dodao, Mogherini je "predstavnica EU i zaštitnica šiptarskih separatista, koja od početka vodi antisrpsku politiku", a SRS je stranka koja je protiv ulaska Srbije u EU, koja će svoje protivljenje i na taj način izraziti.

Inače, Mogherini je započela višednevnu turneju po zemljama Zapadnog Balkana sinoć u Podgorici, javlja Tanjug.

Zbog nemogućnosti slijetanja aviona u kom je bila Mogherini zbog vremenskih uvjeta, danas je odgođena njena posjeta Sarajevu.

Mogheirni će u Beograd doći iz Skoplja, a posjetit će još Tiranu i Prištinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije