Federica Mogherini u Podgorici: EU nije kompletna bez zemalja Zapadnog Balkana

Anadolija
Federica Mogherini u Podgorici: EU nije kompletna bez zemalja Zapadnog Balkana
/ Anadolija
Visoka predstavnica Europske unije (EU) za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije, Federica Mogherini, stigla je u posjetu Crnoj Gori.

Mogherini se na posebnoj sjednici Skupštine Crne Gore obratila crnogorskim poslanicima, na sjednici kojoj su prisustvovali samo predstavnici stranaka u vlasti. 

Na početku svog izlaganja kazala je "da je tužna što su mnoga sjedišta u parlamentu prazna i što opozicija nije prihvatila njen poziv da bude ovdje". 

Poručila je i da se ne smije dozvoliti da se politička borba ispriječi pred put Crne Gore ka EU. 

"Moramo reći da su vrata EU otvorena za Crnu Goru i cijeli region. Želimo da svi budete u Uniji. Crna Gora je zemlja koja predvodi proces evropskih integracija. Crna Gora je ostvarila nevjerovatan napredak", poručila je Visoka predstavnica. 

Istakla je da EU neće biti kompletna dok zemlje Zapadnog Balkana ne budu njen dio

"Balkan se nalazi u srcu Evrope", kazala je Federica Mogherini. 

Mogerinhi od 1. do 4. marta boravi u posjeti zemljama Zapadnog Balkana, a osim Crne Gore, boravit će i u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Srbiji i Makedoniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije