Otkazana posjeta Federice Mogherini zbog loših vremenskih uvjeta na aerodromu

Radiosarajevo.ba
Otkazana posjeta Federice Mogherini zbog loših vremenskih uvjeta na aerodromu
Nakon što je prethodno njen let prolongiran, zbog loših vremenskih uvjeta jutros u Sarajevu otkazana je današnja posjeta Federice Mogherini, visoke predstavnice EU i potpredsjednice Europske komisije Sarajevu.

Ova informacija potvrđena je iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koji su saopćili da je sastanak predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i Federice Mogherini otkazan, zbog nemogućnosti slijetanja aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Iz ureda delegacije Europske unije u Sarajevu saopćeno je kako je Mogherini bila primorana odložiti svoju posjetu, te kako se nada da će što skorije moći dogovoriti novu posjetu sa zvaničnicima BiH.

Podsjećamo, Mogherini je još oko 9 sati jutros trebala stići u Sarajevo, ali je njen let otkazan zbog loših vremenskih uvjeta. Ona se trebala sastati s članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, a planirano je bilo i njeno obraćanje studentima osam univerziteta u BiH.

Glavni razlog njene posjete jeste razgovor o napretku BiH na putu europskih integracija, no čini se da ćemo na to sačekati još neko vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije