Seksistički ispadi: Ortoped u Kliničkom bolničkom centru dobio zabranu rada

Radiosarajevo.ba
Seksistički ispadi: Ortoped u Kliničkom bolničkom centru dobio zabranu rada
FOTO: Arhiv / Ilustracija
Ortoped iz KBC-a Dubrava, na čiji su se rad posljednjih dana požalili brojni pacijenti, dobio je zabranu rada s pacijentima, a zbog istrage koja je još uvijek u toku, nisu poznate pojedinosti o ovom predmetu, prenosi Index.

KBC Dubrava Zagreb donijela je odluku kojom se prozvanom doktoru do okončanja postupka rješavanja osnovanosti pritužbe izriče zabrana rada s pacijentima. Unatoč zabrani, i dalje se javljaju pacijenti vulgarnog ortopeda sa svojim strašnim iskustvima.

Odvratno ponižavanje maloljetne djevojke

Emisiji Provjereno javila se majka maloljetne pacijentice koja je u bolnicu stigla zbog bolova u desnom ramenu. 

"Pokušala sam liječniku objasniti razloge bolova, međutim rekao mi je da šutim, da mene niko ništa ne pita. Obratio se mojoj kćeri i rekao joj da se skine do pojasa. Kćer to zbog sramežljivosti nije učinila odmah", priča majka koja je insistirala na anonimnosti kako bi zaštitila kćer. 

Na to je, kaže, liječnik postao neugodan uputivši joj niz vulgarnih psovki, a zatim ih je poslao na rendgen. No, kada su došle na šalter, tada je uslijedio novi šok.

"Pita sestra o kome se radi, ja kažem o mojoj kćerki, a ona kaže nemojte to raditi, nije potrebno", ispričala je te dodala kako je seksističke ispade doživjela i Olga Hodko, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije