Šeki Radončić: Osovina Moskva – Beograd – Banjaluka odlično funkcionira u srcu Evrope i NATO-a

2
Radiosarajevo.ba
Šeki Radončić: Osovina Moskva – Beograd – Banjaluka odlično funkcionira u srcu Evrope i NATO-a
Foto: Aktuelno.me / Šeki Radončić

Orden časti kojim je udarna pesnica „rusko-srpskog sveta“, Milorad Dodik, odlikovao prvog Srbina Crne Gore, Andriju Mandića, govori da je to odličje otišlo u prave ruke, kaže u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba ugledni crnogorski novinar i publicista Šeki Radončić nakon što je lider bh. entiteta RS jučer odlikovao čelnika Nove srpske demokratije i četničkog vojvodu.

Priznanje Kneževiću

Radončić to smješta u kontekst parlamentarnih izbora u Crnoj Gori koji će biti održani za desetak dana.

„Evo i zašto. Ako imamo u vidu činjenicu da je predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik sedam dana ranije (23. maja) uručio najviši orden RS-a Vladimiru Putinu u Moskvi, onda dolazimo do zaključka da taj čin kod prosrpskih glasača u Crnoj Gori dodatno diže rejting četničkom vojvodi Andriji Mandiću. Vrlo je znakovito i to što je istovremeno i Mandićeva desna ruka i koalicioni partner, Milan Knežević, dobio veliko priznanje, ravno ordenu, lično od Aleksandra Vučića, jer ga je srbijanski predsjednik uvrstio u birane govornike, među kojima je, kao što znamo, bio i Dodik, na prošlo sedmičnom kontramitingu u Beogradu“, ocijenio je Radončić.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Podsjeća da je Knežević uzvratio javnom podrškom Putinu, Vučiću, Dodiku i Kosovu.

„Ukazujući javne počasti svojim favoritima na skorim crnogorskim parlamentarnim izborima Putin, Vučić i Dodik šalju direktne poruke srpskom biračkom tijelu u Crnoj Gori da četnički vojvoda Andrija Mandić i njegova desna ruka Milan Knežević uživaju njihovo apsolutno povjerenje i podršku“, podvukao je.

Milorad Dodik odlikovao prosrpskog lidera iz Crne Gore Andriju Mandića

Milorad Dodik odlikovao prosrpskog lidera iz Crne Gore Andriju Mandića

To, kako zaključuje, samo pokazuje da se Rusija, Srbija i manji bh. entitet Republika Srpska direktno miješaju u predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori.  

„I kako osovina Moskva – Beograd – Banjaluka odlično funkcioniše na brdovitom Balkanu, u srcu Evrope i NATO-a“, zaključio je Šeki Radončić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije