SDS: Boris Tadić nije ni trebao doći svečano otvaranje žičare u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
SDS: Boris Tadić nije ni trebao doći svečano otvaranje žičare u Sarajevu
Foto: Profimedia / Boris Tadić
Nakon što je portal Patria objavio vijest da je bivši predsjednik Srbije Boris Tadić u posljednji trenutak otkazao posjetu otvaranju Trebevićke žičare, iz Socijaldemokratske stranke poslali su obavještenje u kojem ističu da to nije istina.

"Obaveštavamo Vas da dolazak Borisa Tadića na taj događaj nije bio ni predviđen tako da, budući da nikada nije ni potvrđen, nije ni otkazan", kratko su napisali iz Medija centra ove stranke.

Inače, ranije je Patria objavila kako je Tadić, najvjerovatnije zbog porodične tragedije, u posljednji trenutak otkazao dolazak na svečanost u Sarajevo. Napomenuli su kako Tadić rođen u Sarajevu 1958. godine, čime je stvorena jaka poveznica prema kojoj se moglo spekulirati o dolasku bivšeg srbijanskog predsjednika u Sarajevo.

Podsjećamo, danas je u glavnom gradu BiH, nakon 26 godina čekanja, svečano otvorena Trebevićka žičara, jedan od simbola Sarajeva, koja je građane godinama prevozila od centra grada do izletišta na Trebeviću. U funkciju je prvi put puštena 4. aprila 1959. godine, a u posljednjem ratu je uništena u potpunosti.

U Sarajevo su danas stigle brojne delegacije među kojima su gradonačelnici i načelnici europskih metropola, koji su prisustovali ponovnom puštanju u rad Sarajevske žičare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije