Oštra poruka / SDA Sandžaka: Srbija se odnosi maćehinski prema Sandžaku

30. 06. 2020. u 15:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 113

Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) podržava proteste revoltiranih građana Sandžaka protiv najviših državnih organa Republike Srbije zbog, kako navode, maćehinskog odnosa prema zdravlju ljudi u ovom dijelu Srbije.

"Predsjednica Vlade Srbije i srpski ministar zdravlja su danas došli u Sandžak bez ikakve konkretne pomoći oboljelim licima čiji su životi ugroženi i bez ikakvog rješenja za zaštitu ostalih građana od aktuelne pandemije. Pored toga, građanima Sandžaka koji su s pravom očekivali pomoć države, srpska predsjednica Vlade i ministar zdravlja u svojim obraćanjima, na drzak i neprimjeren način poručili su da su sami krivi za nastalo stanje i njihove zahtjeve i očekivanja nazvali politizacijom", navodi se u saopćenju koje potpisuje SDA Sandžaka.

Po ustaljenoj praksi, kako dalje navode, predstavnici režima su došli dan uoči ponavljanja izbora koji su poništenih zbog, prema njihovim riječima, krađe glasova, namještanja i drugih neregularnosti od strane vladajućeg režima, koje su konstatovali međunarodni posmatrači.

"SDA Sandžaka zahtjeva od svih državnih organa Srbije da prestanu sa zloupotrebom i politizacijom zdravstvene krize na štetu građana Sandžaka. SDA Sandžaka apeluje na sve građane koji izlaze na ponovljene izbore da prvenstveno vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih ljudi", kategorični su u svojim zahtjevima.

KOMENTARI (7)