Sanjin Sefić se žalio Višem sudu u Novom Sadu

Fena
Sanjin Sefić se žalio Višem sudu u Novom Sadu
/ Sanjin Sefić
Viši sud u Novom Sadu zaprimio je žalbu i dopunu žalbe izjavljenu od branioca Sanjina Sefića protiv rješenja vanpretresnog vijeća Višeg suda u Novom Sadu od 2. novembra, potvrdila je Feni glasnogovornica Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić.

Dodala je da je "branilac Sanjina Sefića žalbu izjavio 13. novembra, nakon što je 10. novembra primio rješenje od 2. novembra".

"Spisi predmeta će u najkraćem roku biti dostavljeni Apelacionom sudu u Novom Sadu radi odlučivanja o izjavljenoj žalbi", kazala je Karapandžić.

Sefić se žalio na odluku Višeg suda u Novom Sadu kojom je odlučeno da su ispunjene pretpostavke za njegovo izručenje BiH, priopćeno je iz tog suda. Nakon pravosnažne sudske odluke, konačnu odluku o izručenju BiH donijet će srbijanski ministar za pravdu.

Ministarstvo za pravdu Srbije dobilo je zamolnicu Ministarstva za pravdu BiH za izručenje Sanjina Sefića, koji se sumnjiči da je u Sarajevu 10. oktobra, automobilom usmrtio dvije devojke nakon čega je prebjegao u Srbiju.

Sanjin Sefić se sumnjiči da je u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a prema informacijama Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Sefić je  11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije. Lišen je slobode 12. oktobra u Novom Sadu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije