Kantonalni sud donio odluku: Bez pritvora za Sefićeve pomagače

J. Ć.
Kantonalni sud donio odluku: Bez pritvora za Sefićeve pomagače
Radiosarajevo.ba / Ilustracija: Hapšenje pomagača Sanjina Sefića
Kantonalni sud u Sarajevu danas je odlučio da neće ostaviti u pritvoru četiri pomagača Sanjina Sefića, potvrdila je za Radiosarajevo.ba stručna saradnica Kantonalnog suda u Sarajevu Amra Kovačević.

Pritvor nije određen za osumnjičene Dinu Alića (1994), Saru Sefić (1987), sestru Sanjina Sefića, Sauda Nišića (1988) i Amara Salihovića (1992).

Podsjećamo, Kantonalni sud i ranije je odbio prijedlog o pritvoru osumnjičenih za pomaganje prilikom bijega Sanjina Sefića, na šta se Tužilaštvo žalilo.

Tada se, prema riječima glasnogovornice Tužilaštva KS-a Azre Bavčić, u obrazloženju Kantonalnog suda Sarajevo navodilo da je taj sud utvrdio da nema osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo - pomaganje izvršiocu nakon učinjenog krivičnog djela. Prema istom osnovu, prijedlog je odbijen i danas.

Sanjin Sefić se sumnjiči da je 10. oktobra u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a prema informacijama MUP-a KS-a, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Sefić je u utorak, 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije. Lišen je slobode 12. oktobra u Novom Sadu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije