Poznat identitet četvrtog pomagača Sanjina Sefića

E.H.
Poznat identitet četvrtog pomagača Sanjina Sefića
Radiosarajevo.ba / Ilustracija: Hapšenje pomagača Sanjina Sefića
Ministarstvo za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo danas je objavilo da je uhapšen i četvrti pomagač Sanjin Sefića, osumnjičenog da je 10. oktobra automobilom ubio dvije studentice na pješačkom prijelazu u Sarajevu.

Još jučer su uhapšena tri pomagača među kojima su, kako smo nezvanično saznali, Dino Alić (1994), Sara Sefić (1987), sestra Sanjina Sefića i Suad Nišić (1988), a svi oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo, odnosno, da su pomogli Sefiću u bijegu nakon izvršenog krivičnog djela.

Kako nezvanično saznaje Radiosarajevo.ba, četvrti pomagač Sanjina Sefića koji je uhapšen naknadno jeste Amar Salihović, koji je rođen 1992. godine u Rogatici. On je već predat u nadležnost kantonalnog tužilaštva i bit će zadržan 24 sata kako bi dežurni kantonalni tužilac izvršio obradu nad njim.

Ostale informacije govore da su policijski službenici IV policijske uprave Salihovića uhapsili jučer oko 18 sati, a također pod optužnicom da postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo pomaganja učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

U arhivi smo pronašli da je Amar Salihović već od ranije poznat policiji, a početkom juna 2015. godine uhapšen je u velikoj akciji Odjela za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga sarajevskog Ministarstva za unutrašnje poslove. Tom prilikom je kod njega pronađeno 25 grama marihuane, a s njim je uhapšeno još nekoliko osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije