Sanjinu Sefiću sestra pomagala pri bijegu u Srbiju

Radiosarajevo.ba
Sanjinu Sefiću sestra pomagala pri bijegu u Srbiju
N1 / Sanjin Sefić
MUP KS-a objavio je da su jučer i danas tri lica uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da su prilikom bijega pomogli Sanjinu Sefiću, koji je optužen da je automobilom ubio dvije studentice na pješačkom prijelazu u Sarajevu.

Pripadnici MUP-a KS-a uhapsili su tom prilikom tri osobe koje su, kako se navodi, pomagale Sefiću u bježanju s mjesta nesreće i prelasku s teritorije Bosne i Hercegovine na teritoriju Srbije.

Redakcija Radiosarajevo.ba nezvanično saznaje da je ovom prilikom uhapšen Dino Alić (1987), koji je uhapšen 17. oktobra zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao Sefiću nakon izvršenja krivičnog djela.

Kako se dalje navodi, prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, sinoć kasno uhapšena su još dva lica. Nezvanično, u Kasindolskoj ulici na Ilidži uhapšena je Sara Sefić (1994), sestra osumnjičenog Sefića, te Suad Nišić (1988), koji su također uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo, odnosno, da su pomogli Sefiću nakon što je izvršio krivično djelo.

"Prilikom pronalaska navedenih osoba u pomenutoj ulici, u dvorištu porodične kuće koju koristi Suad Nišić, pronađeno je putničko motorno vozilo marke VW Golf 6, vlasništvo A. M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u izvršenju krivičnog djela, dana 11. oktobra 2016.godine, kada su nakon saobraćajne nezgode lica A. D. i S. A., prevezli Sanjina Sefića na područje općine Rudo odakle je osumnjičeni prešao granicu sa Srbijom i uputio se u nepoznatom pravcu

Policijski službenici tragaju za S. A., rođen 1992. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, koji se dovodi u vezu s izvršenjem pomenutog krivičnog djela", stoji u ranije izdanom saopćenju MUP-a KS-a o ovim hapšenjima.

Također MUP Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavlja dalji rad na prikupljanju svih informacija u vezi s navedenim krivičnim djelom, saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije