Uhapšen i četvrti pomagač Sanjina Sefića

Radiosarajevo.ba
Uhapšen i četvrti pomagač Sanjina Sefića
/ Sanjin Sefić
Uhapšen je i četvrti pomagač Sanjina Sefića, objavljeno je danas u izvještaju Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Tokom jučerašnjeg dana, oko 18 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode S.A., rođen 1992. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 346. KZFBiH (Pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela).

Isti je skupa sa A.D., N.S. i S.S., koji su lišeni slobode i predati na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, nakon učinjenog krivičnog djela prevezli S.S. na područje općine Rudo. Nakon završene kriminalističke obrade, dana 19. oktobra 2016.godine, S.A. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat nadležnom tužilaštvu.

Nastavlja se rad na potpunom dokumentiranju navedenog krivičnog djela.

Kako smo jučer objavili, 17. oktobra je već uhapšen Dino Alić (1987), zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao Sefiću nakon izvršenja krivičnog djela. Kako se dalje navodi, prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, preksinoć kasno uhapšena su još dva lica. Nezvanično, u Kasindolskoj ulici na Ilidži uhapšena je Sara Sefić (1994), sestra osumnjičenog Sefića, te Suad Nišić (1988), koji su također uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo, odnosno, da su pomogli Sefiću nakon što je izvršio krivično djelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije