Protiv Sefića je za tri godine podneseno 8 izvještaja za 18 krivičnih djela

Radiosarajevo.ba
Protiv Sefića je za tri godine podneseno 8 izvještaja za 18 krivičnih djela
S obzirom da se u javnosti špekulira o broju izvršenih krivičnih djela odnosno podnesenih izvještaja o počinjenju krivičnih djela od strane Sanjina Sefića, MUP KS-a javno je odgovorio Tužilaštvu KS u vidu saopćenja kojeg prenosimo u cjelosti.

"S obzirom da se u javnosti špekulira o broju izvršenih krivičnih djela odnosno podnesenih izvještaja o počinjenju krivičnih djela od strane S.S., rođen 1991.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, izvršenim uvidom u operativne evidencije koje se vode u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, evidentirano je da je protiv istog u periodu 2007 - 2010.godine podneseno Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo ukupno 8 izvještaja za počinjenih 18 krivičnih djela.

Od ukupnog broja počinjenih krivičnih djela 16 je počinio kao maloljetnik, za koja je nadležnom tužilaštvu dostavljeno 6  izvještaja, a 2 izvještaja su dostavljena nakon punoljetstva.

Napominjemo da je dana 12.10.2016.godine protiv S.S. dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivio djelo iz člana 336. stav 2. i člana 337. stav 2., a u vezi sa članom 332. KZ F BiH.

Napomena: Broj prekršaja koje je počinilo pomenuto  lice ostaje isti, onako kako je to navedeno na press-konferenciji.", piše u saopštenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije