Sanader na sudu ispričao kako je stekao prvi milion eura

Radiosarajevo.ba
Sanader na sudu ispričao kako je stekao prvi milion eura
FOTO: AA / Ivo Sanader

Bivši premijer Hrvatske i nekadašnji predsjednik HDZ-a Ivo Sanader danas je pred Županijskim sudom nastavio iznositi svoju odbranu u slučaju Fimi media.

Kako javlja Index.hr, Sanader, koji danas govori o svojoj imovini, između ostalog je ispričao kako je stekao prvi milion eura.

Pričao je šta o svom životu u Austriji i povratku u Hrvatsku početkom 90-ih godina. 

„Ja sam kao student, s 23 godine počeo raditi za Sportske novosti, bio sam dopisnik za njih iz Austrije. Nisu to bili veliki novci, ja sam taj novac držao na računu u Zagrebačkoj banci, dva ili tri puta godišnje bih ga pokupio. Bio sam i u uredništvu studentskog lista“, rekao je Sanader.

Kazao je da je predavao i vjeronauk, a potom se zaposlio u marketinškoj agenciji i da je za više godina zaradio oko 60.000 eura.

Rekao je i da je bio suvlasnik eksport-import firme Vapag GMBG, s još četiri suvlasnika, da su osnovali građevinsku firmu KCBS i gradili kuće u Austriji.

„Zbog obiteljskih razloga sam se odlučio vratiti u Hrvatsku. Napravili smo nekoliko kuća s više stanova, isplaćen sam s oko milijun eura“, kazao je Sanader.

Šta je sve rekao Sanader, kao i njegovo svjedočenje uživo možete pratiti na portalu Index.hr, na ovom LINKU.

Podsjetimo, ponovljeno suđenje za izvlačenje oko 70 miliona kuna iz državnih institucija i kompanija preko marketinške agencije Fimi media formalno je počelo krajem januara.

Svi optuženi, među kojima i HDZ kao stranka, ponovno su negirali krivicu.
Na prvom suđenju su 2013. godine nepravosnažno osuđeni, Sanader na devet godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije