Sabor RH o migrantima: "Branite li one što uz Allahu Akbar odsijecaju glave"

2
Radiosarajevo.ba
Sabor RH o migrantima: "Branite li one što uz Allahu Akbar odsijecaju glave"
Foto: Kolaž / Sabor RH o migrantima

Nekoliko svjetskih medija u prošlu srijedu navečer objavilo je videosnimke na kojima se vide muškarci s fantomkama na glavi kako tjeraju migrante iz Hrvatske preko rijeke Korane u pravcu Bosne i Hercegovine, udarajući ih palicama kakve imaju pripadnici hrvatske interventne policije, a neki nose i podjakne koje jako sliče dijelu uniforme te jedinice.

Hrvatski policajci su priznali novinarima da "koriste silu protiv migranta". Nekoliko hrvatskih policajaca je suspendirano.

Sedam dana kasnije o ovoj temi se govorilo i u Saboru Hrvatske.

Schmidt upozorava bh. političare: "Rok ističe 1. maja, donesite rješenje o imenovanju Vlade FBiH"

Schmidt upozorava bh. političare: "Rok ističe 1. maja, donesite rješenje o imenovanju Vlade FBiH"

"Ja već 15 dana slušam jadikovanje i to žešće nego li je to Tin (Ujević) u svojoj pjesmi rekao, o tužnoj sudbini dragih, dobrih i gotovo jedva čekanih migranata i grubosti i beskrupuloznosti hrvatske politike kada su oni u pitanju. Zanimljivo je da su posebno glasni potomci nekadašnjih hrvatskih jugounitarista i orjunaša, njihove suze su najkrupnije", započeo je Prkačin i dodao da će on govoriti u ime "nas kojima ti migranti nisu ni dragi ni dobri niti ih jedva čekamo", kazao je general HOS-a i saborski zastupnik Domovinskog pokreta, Ante Prkačin.

Njegovo obraćanje obilježeno je jezikom mržnje protiv migrantske populacije.

Govoreći o migrantima rekao je on je rekao da su "oni pošast, katastrofa za budućnost Europe".

"Na koncu, oni su s tim ciljem i poslani ovamo jer oni nisu slučajna pojava nego su oni organizirani projekt duboke države. Prvo mi je upitati ove koji tako zdušno brane prava migranta, brane li oni one koji kamionima po šetnicama gaze ljude? Brane li oni one koji vatrenim oružjem ubijaju građane u kazalištima i kinima? Brane li oni one koji od mraka ili u religioznom zanosu uz 'Allahu Akbar' odsijecaju glave kršćanskim glavama? Oni odsijecaju i muslimanske glave, da vas ovo ne odvede u zabludu pojačavanja međunarodnih i međuvjerskih sukoba u našoj blizini. Ja sam čuo neke bošnjačke muslimanske političare, ne političku vrhušku, nego političare, koji puno zrelije tretiraju ovaj problem i naglašavaju njegovu opasnost i kritiziraju vlast koja se nedostojno prema ovome problemu ophodi i ponosi", rekao je Prkačin.

Ustvrdio je da njegovo stajalište ne može promijeniti ni činjenica da među migrantima ima i dobrih i poštenih, a kako je kazao, oni su izuzetak i u manjini. Ipak, nastavio je, ni kod njih mu ne odgovara način na koji oni prelaze granicu.

"Oni prelaze granicu ilegalno, samovoljno, krše naš državni, nacionalni suverenitet i gaze naš nacionalni ponos, a ima nas Hrvata, velika većina koji taj ponos imamo i osjetimo. Onim lijevo zeleno eurofilskih ili eurofanatičnih koji su istodobno veliki fanovi lika i djela Josipa Broza Tita, tim 'titoljupcima', neka se sjete što je bilo u Brozovoj državi. Broz je vatrenim oružjem branio granice. Svaki graničar koji bi ubio ili ranio nekoga tko ilegalno prelazi granicu bio je pohvaljen i nagrađen. Što se to u njihovim glavama promijenilo? Onu državu se smjelo braniti vatrenim oružjem, a ovu se ne smije braniti gumenim palicama, pa molim vas lijepo! Ništa se u tim glavama promijenilo nije, promijenila se država. Dok je bila ona njihova, draga, nju je trebalo braniti svim sredstvima, a ova Hrvatska, ne draga, nju treba uništavati na sve mile načine", kazao je.

On je istakao da će, ako ne reagiramo na vrijeme, u Europi slijedi ozbiljan građanski rat.

"Dogodi li se nakon 15 godina, kršćanska Europa će taj rat izgubiti, pamet u glavu", poručio je Prkačin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije