Rusi ismijavaju Vučića: Scena s Trumpom kao ona iz filma "Sirove strasti"

Radiosarajevo.ba
Rusi ismijavaju Vučića: Scena s Trumpom kao ona iz filma "Sirove strasti"
Twitter / Vučić i Trump

Nakon posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Washingtonu i susreta sa predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom, oglasila se i portparolka Ministrarstva spoljnih poslova Rusije. U odbranu predsjednika Vučića stali su Marko Đurić i Aleksandar Vulin.

Naime, Zaharova je na svom Facebook profilu objavila fotografiju predsjednika Srbije iz Bijele kuće, upoređujući je sa kultnom scenom iz filma Niske strasti.

"Ako ste pozvani u Bijelu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sjedite kao na fotografiji br. 2, ko god da ste. Vjerujte mi", napisala je ona.

Na njenu objavu na Facebooku uslijedio je i odgovor direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića.

"A zamisli taj predsjednik nijednu ružnu riječ protiv Rusije nije rekao, čak ni na tom mjestu. A zamisli taj predsjednik je kod ruskog predsjednika i po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu. Ja Vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram Vas bilo", napisao je Đurić na Twitteru.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdullah Hoti su s predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom u Bijeloj kući potpisali sporazume o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocijenio je da je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova uvrijedila sve one koji brane i Rusiju i Srbiju, piše N1.

"Zaharova je uvrijedila sve nas koji i Rusiju i Srbiju branimo na težim mjestima od njenih Facebook objava. Neprijatelji Srbije i Rusije su danas obradovani sitnom zlobom Zaharove. Iza Vučića ostaju djela, iza Zaharove zloba koje će da se stidi", naveo je Vulin u saopćenju.

On je poručio da je "Vučić jedini državnik u Evropi koji je odbio da uvede sankcije Rusiji i vrhovni komandant vojske sa kojom oružane snage Ruske Federacije imaju najvišu i najplodniju saradnju".

Vulin je dodao da se "veličina čoveka ne mjeri ni veličinom stolice na kojoj sjedi ni veličinom sile u čije ime govori, već veličinom hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije