Roditelji žrtava napali svirepog ubicu kad je ušao u sudnicu: Policija spašavala Uroša B.

1
Radiosarajevo.ba
Roditelji žrtava napali svirepog ubicu kad je ušao u sudnicu: Policija spašavala Uroša B.
Foto: Screenshot/Twitter / Uroš Blažić, današnje suđenje

Optuženi Uroš Blažić nakratko je danas uveden u sudnicu Višeg suda u Smederevu, iz koje je odmah morao da bude izveden pošto su ga napali roditelji žrtava.

U sudnicu je ušla i ekipa hitne pomoći, koja je izvela jednu ženu.

Kako Tanjug saznaje u sudu, čim je Blažić uveden u sudnicu na njega su nasrnuli članovi porodice ubijenih i ranjenih, zbog čega je odmah izveden.

Ovo se Dodiku neće dopasti. Još jedan udarac za Republiku Srpsku, stigla 'čestitka' iz Njemačke

Ovo se Dodiku neće dopasti. Još jedan udarac za Republiku Srpsku, stigla 'čestitka' iz Njemačke

Majka ubijenih Kristine i Milana Panić, Zorica Panić je novinarima ispred suda rekla da je Blažić ušao pognute glave i pitala "gdje je ono junaštvo kad nam je streljao djecu”.

"Gdje je ta hrabrost, ti si streljao moju djecu. U mog sina on je sasuo 10 metaka, a osam u kćerku", rekla je Panić i dodala da ona ne prihvata suđenje, već samo doživotnu kaznu zatvora.

Ona je rekla i da je tokom incidenta po uvođenju Blažića u sudnicu, klupa polomljena i da se zbog toga čulo da je nešto puklo.

Navela je i da ovo nije suđenje nego mučenje.

Kada su svi izašli iz sudnice, Hitna pomoć je ukazala medicinsku pomoć ljudima kojima je pozlilo.

Blažić, s pancirom na sebi, lisicama na rukama i lancima na nogama u pratnji desetak policajaca je doveden u sudnicu, a odmah i izveden.

U Višem sudu u Smederevu danas je trebalo da počne suđenje Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet ljudi i pokušao da ubije još 20, od kojih je ranio 12.

U tom sudu treba da se održi pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, a na kojem bi Uroš Blažić i njegov otac Radiša Blažić, koji je također optužen, trebalo da se kratko izjasne o krivici.

Po završetku pripremnog ročišta sudija zakazuje glavni pretres (suđenje) na kojem bi Blažić trebalo detaljno da iznesu odbranu.

Blažić je na saslušanju u tužilaštvu priznao krivicu, ali u svojoj odbrani nije pokazao ni malo kajanja za počinjeni masakr, već je pokušao sebe da predstavi kao žrtvu podsmijeha stanovnika mjesta u kojima je počinio zločin, navodi se u optužnici u koju je Tanjug imao uvid, pišu Nezavisne Novine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije