Kosta K. i Uroš B. vježbali su u istoj streljani, nije isključena mogućnost da su se upoznali?

5
Radiosarajevo.ba
Kosta K. i Uroš B. vježbali su u istoj streljani, nije isključena mogućnost da su se upoznali?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Svijeće i svijeće ispred škole u Beogradu

Dječak Kosta K. (13) i Uroš B. (20), koji su izvršili masovna ubojstva u Beogradu i oko Mladenovca, vježbali su pucanje u istoj streljani 'Partizan' u Beogradu.

Istražitelji ne isključuju ni mogućnost da su se oni u nekom trenutku čak i susreli u toj streljani, a možda i upoznali, pišu srbijanski mediji.

Istražitelji su najprije utvrdili da je 13-godišnjaka otac V. K. odvodio u streljanu 'Partizan', a ubrzo zatim je otkriveno da je i Uroš B. na istom mjestu u više navrata vježbao pucanje.

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Vlasnik privatne streljane ‘Partizan‘, u kojoj je počasni član bio otac dječaka Koste K. negirao je prilikom saslušanja da je dječak ikada pucao u njegovom objektu. No kada su od njega zatražene snimke sigurnosnih kamera iz streljane, vlasnik je rekao da kamere duže vrijeme nisu radile.

Protiv njega će biti podnesena odgovarajuća kaznena prijava.

Podsjetimo, u jutarnjim satima prošle srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 13-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba, prenose srbijanski mediji.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Također, u pucnjavi u Mladenovcu Uroš B. (21) je u četvrtak, 4. maja, oko 23 sata ubio osam osoba, a ranio 14.

Više informacija o pucnjavi u Mladenovcu možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije