Uroš B. priznao zločin: Pucao na ljude koje nije poznavao, prijetio bombom taksisti

Radiosarajevo.ba
Uroš B. priznao zločin: Pucao na ljude koje nije poznavao, prijetio bombom taksisti
Foto: Telegraf.rs / Privođenje Uroša B, ubice iz Mladenovca

Uroš Blažić (21) saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu gdje je priznao zločin koji mu se stavlja na teret.

"Priznao je da je izvršio masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mjesta", kaže izvor.

Blažiću se, prema informacijama koje posjeduje Blic, stavlja na teret da je da je 4. maja tokom noći ubio osam osoba, a pokušao da ubije još 12 osoba.

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

"Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bijega sa lica mjesta, najpijre ukrao tuđi automobil, a potom u blizini naplatne rampe "Mali Požarevac" prijetio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju, te natjerao taksistu da ga odveze u Kragujevac gdje je Blažić u toku jutra i pronađen u kući njegovog ujaka", kaže izvor Blica upoznat sa istragom.

Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo u Smederevu je tražilo od suda da se Blažiću odredi pritvor po svim osnovama, šta je i sud prihvatio.

"Postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, da će ometati postupak uticajem na sjvedoke, da će ponoviti krivično djelo s obizirom na ispoljenu naročitu upornost u izvršenju krivičnog djela", navodi izvor.

Ispovijesti iz Mladenovca: "Pitali su ga šta radi. Izvadio je kalašnjikov i počeo ih ubijati."

Ispovijesti iz Mladenovca: "Pitali su ga šta radi. Izvadio je kalašnjikov i počeo ih ubijati."

Podsjetimo, u manje od 48 sati, dogodile su se dvije masovne pucnjava (s višetrukim žrtvama) u Srbiji.

Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, devet osoba. Ubijen je zaštitar škole i osmero učenika, dok je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE, a više informacija o pucnjavi u Mladenovcu možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije