Roditelji dječaka htjeli da rasprodaju imovinu: Evo tačno šta posjeduju majka i otac

0
Radiosarajevo.ba
Roditelji dječaka htjeli da rasprodaju imovinu: Evo tačno šta posjeduju majka i otac
Foto: Republika.rs / Jezivi masakr počinio je 14-godišnji dječak

Roditelji dječaka (13) koji je 3. maja počinio nezapamćeni masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je iz očevog pištolja ubio devet svojih drugara i čuvara škole D.V., posjeduju veliki broj nekretnina koje su sada pokušali da prodaju kako bi napustili zemlju, ali im je taj plan propao.

Dječakov otac, podsjetimo se, uhapšen je samo nekoliko sati nakon zločina i to zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, jer je osumnjičeni ubica kobnog dana iz zaključanog sefa uzeo dva pištolja i municiju, stavio u ranac i krenuo u krvavi pohod u svoju školu. Inspektori su dječakovom radnom stolu pronašli listu za odstrel i cijeli plan likvidacije. Osumnjičeni dječak je u trenutku kada je počinio zločin bio lice mlađe od 14 godina što po srbijanskom zakonu znači da ne može krivično da odgovara za nedjelo koje je počinio.

"Otac dječaka se krivično tereti i njemu je prije nekih 20 dana određena i privremena mjera obezbjeđenja imovinskog zahtjeva, pa mu je tako zabranjeno da raspolaže svojim nekretninama. U njegovom vlasništvu je stan u Beogradu, automobil i dio poslovnog prostora, dok njegova supruga, dječakova majka ima više nepokretne imovine u svom vlasništvu - nekoliko stanova na teritoriji Beograda i garaže", podsjeća sagovornik i dodaje:

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

"Iako dječakova majka nije krivično odgovorna za zločin koji je počinio njen sin, roditelji ubijene djece pokrenuli su parnični postupak protiv nje u kome između ostalog navode da je i ona odgovorna za nedjelo koje je počinio njen sin. Samim tim oni su odlučili i da joj nekoliko stanova i garaža koji se nalaze na teritoriji Beograda zabrane da proda. Njihov zahtjev za privremeno oduzimanje imovine usvojio je Viši sud u Beogradu, pa ona sada smije da koristi svoju nepokretnu imovinu, ali ne može da je rasproda".

Otac:
- stan u Beogradu
- dio poslovnog prostora
- automobil

Majka:
- nekoliko stanova na teritoriji Beograda
- garaže

Detalji saslušanja majke dječaka iz osnovne škole u Beogradu: Ispitivanje trajalo deset sati

Detalji saslušanja majke dječaka iz osnovne škole u Beogradu: Ispitivanje trajalo deset sati

"Oštećeni roditelji su između ostalog, navodno, pokvarili plan porodice osumnjičenog dječaka koji su htjeli da rasprodaju imovinu i pobjegnu u inostranstvo. Njihov plan bio je da majka koja je na slobodi uspije da rasproda imovinu, a kada sve završi i sredi povuče svoje odobrenje koje je dala psihijatrijskoj ustanovi u kojoj joj boravi sin od masakra", piše Mondo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije