Majka dječaka ubice iz Beograda povukla zapanjujući potez: Ovo može značiti samo jedno!

4
Radiosarajevo.ba
Majka dječaka ubice iz Beograda povukla zapanjujući potez: Ovo može značiti samo jedno!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / OŠ "Vladislav Ribnikar" Beograd

Nakon što je ocu Koste K. (13) V. K.-u privremeno zabranjeno raspolaganje vlastitom imovinom, srbijanski Blic navodi da je dječakova majka M. K. (46) advokatu dala punomoć da pokloni njezinu imovinu, odnosno prenese je na rođake.

"Majka (Koste K.) posjetila je nekoliko javnobilježničkih ureda, međutim u svakom su je odbili", rekao je Blicov izvor.

Podsjetimo, Viši je sud u Beogradu ranije ove sedmice na prijedlog porodice devetero učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" koju je Kosta K. ubio V. K.-u zabranio da raspolaže stanom u Beogradu, dijelovima poslovnog prostora u Beogradu i osobnim automobilom.

Edin Subašić | Kritičan period: Dodiku su potrebni incidenti da opravda secesionističku politiku!

Edin Subašić | Kritičan period: Dodiku su potrebni incidenti da opravda secesionističku politiku!

Advokat Nikola Ristović rekao je za Blic da V. K. svojom imovinom neće moći raspolagati sve dok se postupak protiv njega ne okonča ili obeštete oštećeni. Otac Koste K. tereti se za teško djelo protiv opće sigurnosti, koje sa sobom nosi maksimalnu kaznu zatvora od 12 godina.

Blic navodi da pokušaji roditelja Koste K. sugeriraju da planiraju napustiti Srbiju.

Nikola Ristović rekao je za da M. K. i sestra Koste K. mogu napustiti Srbiju i slobodno raspolagati svojom imovinom ako se protiv njih ne vodi nikakav postupak. Dodao je i da bi mogle napustiti zemlju čak i ako se protiv njih pokrene postupak. Morale bi se samo prije odlaska iz zemlje javiti sudu na kojem se vodi postupak, a morale bi se odazvati i na svako ročište.

S druge strane, V. K. ne može napustiti zemlju sve dok se nalazi u pritvoru. "On će moći napustiti zemlju kada izađe iz pritvora. Ako mu se ne izrekne kakva mjera, moći će se slobodno kretati. U slučaju da se protiv njega pokrene kakav postupak, morat će sudu dojaviti svoju novu adresu i doći na svako ročište", ustvrdio je Ristović.

Aleksandar Vučić o masakru u beogradskoj školi: 'Nisam bezgrešan. Satkan sam od emocija...'

Aleksandar Vučić o masakru u beogradskoj školi: 'Nisam bezgrešan. Satkan sam od emocija...'

Bora Banjac, bivši načelnik Uprave za suzbijanje organiziranog kriminala, rekao je "da je za tu porodicu najbolje da odseli u neku daleku zemlju". "Šta se može s njima? Mislim na sestru i majku. Za njih nema života ni u Beogradu, ni u Srbiji. Mislim da ne bi mogle živjeti u regiji jer bi se prije ili kasnije doznalo ko su. Možda bi trebali otići u neku prekookeansku zemlju, negdje dovoljno daleko", rekao je Banjac.

"Ubica je uništio živote svoje majke, oca i sestre. Njegova će porodica dugo trpjeti strašne posljedice jer je teško zaboraviti tako nešto", rekao je kriminolog Dobrivoje Radovanović. "Kada odraste, njegova će se sestra možda jednom distancirati od tog zločina, ali... Sada im je jedino rješenje da promjene sredinu. Najkorisnije je da promjene prezime, ali nisam upoznat s procedurom. Naravno, dječakova majka i sestra na raspolaganju imaju i opciju da ne mijenjaju ništa, ali onda će trpjeti posljedice. Ako odluče napustiti Srbiju, vjerojatno će stalno biti pod nadzorom sigurnosnih službi zemlje u koju dođu", dodao je Radovanović.

Blic navodi da su mu susjedi Koste K. rekli da će se njegova porodica "morati preseliti". "Šta da radimo ako dječak izađe na slobodu, ako ga vidimo... Sigurno će se neko htjeti osvetiti", rekao je jedan komšija Koste K. za Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije