Detalji saslušanja majke dječaka iz osnovne škole u Beogradu: Ispitivanje trajalo deset sati

4
Radiosarajevo.ba
Detalji saslušanja majke dječaka iz osnovne škole u Beogradu: Ispitivanje trajalo deset sati
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Masakr u Beogradu

Saslušanje majke dječaka koji je počinio masakr u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" trajalo je satima.

Prilikom davanja izjave u beogradskoj policiji majka dječaka koji je počinio masakr u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" izjavila je da je bilo nekih pubertetskih "bubica" kako su to razumijevali, ali ništa dramatično, niti ozbiljno.

On je u školi bio izvanredan, išao je i na vanškolske aktivnosti i niko se ništa u vezi njega nije žalio, niti je on govorio da ima neke probleme. U porodici je sve funkcionisalo kako treba i odnosu su bili dobri i normalni.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Policija je majku pitala o svemu - od vrtića, kada je dječak krenuo, kakav je bio, šta se dešavalo, kada je krenuo u školu, o odnosima sa drugarima, s kim se naviše družio, ako je imao sa kim je imao probleme, da li je imao kućnog ljubimca, kakvi su mu odnosi sa sestrom, da li se žalio na nešto, da li je bio nezadovoljan nečim... a ispitivanje je trajalo deset sati!

Njegovi roditelji nisu razvedeni, niti rastavljeni, kako se pričalo, već su do zločina živjeli zajedno. Otac mu je sada u pritvoru, a dječak u bolnici. Majka dječaka za sada nije osumnjičena ni za šta i ona je u policiji bila na informativnom razgovoru kao građanin. Sa njom je bila advokat Irina Borović, koja kaže da je majka odgovorila na sva postavljena pitanja.

Šta je pronađeno u telefonu dječaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar"

Šta je pronađeno u telefonu dječaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar"

"Pitali su je oko svih događanja vezanih za sina i njegov život i odnose sa drugima. Odgovarala je i na pitanja u vezi porodičnih prilika i odnosa, dakle sve što može da pomogne da se pokuša shvatiti zašto je to uradio i kako je do svega došlo. I majka želi da razumije šta je uzrok", kazala je Irina Borović.

U policiji će biti ispitana i žena koja je brinula o djeci kad roditelji nisu bili tu i pomagala im u kući, prenose srbjanski mediji.

Prvi put nakon tragedije: Oglasila se porodica dječaka ubice

Prvi put nakon tragedije: Oglasila se porodica dječaka ubice

Podsjetimo, u jutarnjim satima 3. maja dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak deset osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i devetero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije