Regionalni mediji o lokalnim izborima u BiH: Poraz Dodika i Izetbegovića

0
N. Ka.
Regionalni mediji o lokalnim izborima u BiH: Poraz Dodika i Izetbegovića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Lokalni izbori u BiH

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini su završeni, glasovi se još uvijek prebrojavaju, a prema prvim preliminarnim rezultatima promjene su već vidljive.

Ujedinjene stranke Četvorke u Sarajevu su definitivno donijeli promjene, dr. Hasan Tanović, pobijedio je ubjedljivo SDA-ov kandidata Dževada Koldžu, Nermin Muzur je ubjedljivo odnoio pobjedu na Ilidži protiv SDA-ov kandidata Fikreta Prevljaka.

Borba u sarajevskoj općini Novi Grad je i dalje tijesna, kandidat SDA Semir Efendić vodi ispred nestranačkog kandidata Četvorke Adnana Delića sa nešto više od 400 glasova.

Draško Stanivuković kandidat PDP-a pobijedio je SNSD-ov kandidata u Banjoj Luci na poziciji gradonačelnika.

Mediji u regionu budno su pratili rezultate izbora u našoj zemlji, tako su hrvatski mediji pisali da je došlo do promjena, te da su najveći udarac podnijele dvije od tri vladajuće stranke s nacionalnim predznakom izgubile nadzor nad velikim gradovima poput Sarajeva i Banja Luke.

Tako je na naslov na jednom od najčitanijih portala iz susjedne Hrvatske Index-u da su Dodik i Izetbegović primili najjači udarac, ali da je Dragan Čović(HDZ BiH) ostao skoro na istoj poziciji kao i prije četiri godine.

Index.hr - undefined

PrtScr: Index.hr

Srbijanski portal b92 piše da također da promjene čekaju Bosnu i Hercegovinu, te su se pozvali i na reakcije Dritana Abazovića, prenijeli su vijest da je Milorad Dodik(SNSD) izgubio Banja Luku.

b92 - undefined

PrtScr: b92

I Crnogorski portal Vijesti.me je pisao o izborima u našoj zemlji, također i oni su istaknuli da je Dodik izgubio Banja Luku, a da je SDA izgubila podršku u Sarajevu.

Vijesti.me - undefined

PrtScr: Vijesti.me

Uživo prenos rezultata lokalnih izbora u našoj zemlji možete pratiti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije