Regionalni mediji danas o Sarajevu: Misa, antifašisti i napeta situacija

Radiosarajevo.ba
Regionalni mediji danas o Sarajevu: Misa, antifašisti i napeta situacija
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Danas je u Sarajevu služena Bleiburška misa u Katedrali s jedne strane, a sa druge strane natifašisti su izašli na ulice da odaju počast žrtvama ustaša u Drugom svjetskom ratu u Sarajevu.

Sve je prošlo u najboljem redu, sarajevska policija je javila da nije zbailježen ni jedan incident. Veliko je prissustvo policajaca bilo na terenu, zatvorene su brojne ulice oko Katedrale.

Hrvatski mediji pišu kako je održana misa za bleiburške žrtve, a da su se na ulicama pejvala partizanske pjesme. Kako kažu da je atmosfera danas bila napeta.

Kažu da je misa održana u napetoj atmosferi, koja je bila potaknuta sukobu mišljenja između onih koji podržavaju obred i oni koji smatraju da se ovim rehabilitira NDH i ustaški režim.

Zbog velikog prissutva policije u Sarjaevu je danas bilo opsadno stanje, pišu hrvatski portali.

I mediji iz Srbije pišu da je situacija bila poprilično napeta u Sarajevu i dodaju da se bleiburška komemoracija održava strdalim pripadnicima ustaške NDH i drugim Hitlerovim saveznicima u Drugom svjetskom ratu.

Oni prenose da su antifašisti na ulici pjevali Bella ciao i druge partizanske pjesme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije