Reditelj prijavljen za silovanje bio strastveni Arkanovac, režirao mu i svadbu s Cecom

1
Radiosarajevo.ba
Reditelj prijavljen za silovanje bio strastveni Arkanovac, režirao mu i svadbu s Cecom
Foto: Novosti.rs / Vjenčanje ratnog zločinca Arkana i Cece

Srbijanska policija saopćila je danas da je nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastovao pet svojih učenica, od kojih su dvije u vrijeme počinjenih djela bile maloljetne.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su u Beogradu M.A. (68) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela silovanje i nedozvoljene spolne radnje, saopćio je MUP.

Arkan ga je volio

Glumica Milena Radulović je prijavila Miroslava Miku Aleksića da ju je silovao, a mnoge kolege su pružile podršku njoj i ostalim djevojkama.

"Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se", ispriča je Milena Radulović novinarki Ivani Mastilović - Jasnić u razgovoru za beogradski Blic.

Nakon hapšenja Aleksića otkrivaju se brojni detalji iz njegove očito mračne i bolesne prošlosti.

Naime, više poznatih ličnosti potvrdilo je da je Aleksić bio "vatreni Arkanovac", a toliko je zaslužio povjerenje "komandanta" da mu je ovaj povjerio režiju i snimanje "svadbe veka", odnosno njegovo vjenčanje sa srbijanskom folk pjevačicom Svetlanom Ražnatović Cecom.

"Vraća mi se film iz prošlosti. Mika Aleksić, vatreni Arkaovac. Strahovito mu je imponovala moć koju je donosila blizina komandanta. Smjenjivali smo se u montaži u centru. Ja sam dovršavao Vidimo se u čitulji, a on montažu Cecine i Arkanove svadbe koja se prodavala na kioscima", napisao je na Twitteru Janko Baljak, reditelj kultnog dokumentarca Vidimo se u čitulji.

Ubistva, silovanja...

Aleksić se nekoliko godina ranije upoznao s Arkanom kada je komandanta Srpske dobrovoljačke garde, odnosno "Arkanovih tigrova", jedinice pod kontrolom Državne bezbjednosti Srbije, dobro poznate po ubistvima, silovanjima, pljačkanjima i drugim nedjelima širom Bosne i Hercegovine, a posebno u Bijeljini, gdje jedna ulica i danas nosi ime ove jedinice, ali i Zvorniku, Sanskom Mostu i drugim našim gardovima, "ovekovečio u Tenji".

"Aleksić je cijeli tok svadbe snimao s pet pokretnih kamera. Ukupno je snimljeno oko 30 sati materijala od koga je kasnije sačinjena kaseta u trajanju od 90 minuta", prenose večeras srbijanski mediji.

Haški tribunal optužio je Željka Ražnanovića Arkana 1997. godine za hotimično nanošenje velikih patnji, okrutno postupanje, ubistvo, hotimično lišavanje života, silovanje i druga nehumana djela.

Optužnica protiv Željka Ražnatovića podnesena je 23. septembra 1997. i potvrđena 30. septembra 1997. godine.

Željko Ražnatović ubijen je u kriminalnom obračunu u Beogradu u januaru 2000. godine, a da nije odgovarao za svoje zločine pred međunarodnom pravdom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije