Razotkrio lažni med na pijaci: "Evo kako sam otkrio da nije pravi"

10
Radiosarajevo.ba
Razotkrio lažni med na pijaci: "Evo kako sam otkrio da nije pravi"
Foto: Ekapija / Med/Ilustracija

Na jednoj zagrebačkoj pijaci otkriven je lažni bagremov med. Kako bi mladić, koji je u to posumnjao, dokazao da je u pravu, iz svog je džepa dao 5.000 kuna, a s njim je za Dnevnik Nove TV razgovarala reporterka Sanja Vištica.

Sve je krenulo od mladog Davida Pikutića koji je posumnjao na prevaru i to prijavio inspektoratu.

"Posumnjao sam tako što u godini koja je poznata po tome da se bagrem smrznuo, odjednom se pojavljuje pčelar na placu koji ima bagremov med, zatim sam po boji posumnjao, onda sam kupio jednu teglicu pa sam po okusu posumnjao", ispričao je Pikutić.

Forto: "Istina je jedna. Ni institucije RS ni Srbije nemaju pravo na svoju paralelnu istinu"

Forto: "Istina je jedna. Ni institucije RS ni Srbije nemaju pravo na svoju paralelnu istinu"

Sve je prijavio inspektoratu. Uz prijavu, morao je uplatiti 5000 kuna predujma. Naime, ako analiza pokaže da je onaj ko podnese prijavu u pravu, Državni inspektorat mu vraća taj novac.

"Nakon toliko godina što sam gledao razne prevare i patvorenja meda, tako sam se naljutio da sam rekao - ako ih izgubim, izgubim", rekao je.

Nakon mjesec dana od prijave stigao je rezultat analize koji je pokazao da je med doista krivotvoren pa će svoj novac dobiti natrag.

"Meni je bilo sasvim logično da to treba napraviti. Evo, moram priznati da je žena baš bila ponosna na to. I moji prijatelji su zadovoljni", naveo je Pikutić.

Njegova objava na Facebooku se dijeli po društvenim mrežama. Nada se da će potaknuti i druge na prijavljivanje.

Iz OPG-a čiji je med krivotvoren, a oni kažu tek kako su taj bagremov med povukli iz prodaje. Poslali su nam rezultate analiza s Agronomskog fakulteta koje pokazuju da im ostale vrste meda zadovoljavaju uvjete. No, izjave nisu htjeli davati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije