Raste broj oboljelih u Hrvatskoj: 92 novozaražene osobe

Radiosarajevo.ba
Raste broj oboljelih u Hrvatskoj: 92 novozaražene osobe
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno 92 novozaraženih koronavirusom, pa je u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva 1204, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.

"Iz platforme broj novooboljelih u 24 sata je 92, čime je ukupan broj oboljelih u Hrvatskoj 3953", rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević na konferenciji za medije.

Aktivnih slučajeva je 1204, a ukupno oporavljenih je 2639.

Ukupno je do sada testirano 97.724 osoba, a u posljednja 24 sata 1804. Na bolničkom liječenju nalazi se 132 osoba, a pet od njih je na respiratoru.

Nema preminulih, pa je broj ukupno preminulih i dalje 120. U samoizolaciji se nalazi 5002 osobe. U zdravstvenom sustavu je 83 aktivan slučaj, a u samoizolaciji je 498 zdravstvenih djelatnika.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak je rekao da je današnji broj novozaraženih veći, ali da nema novih žarišta, već je riječ o poznatim situacijama i jednoj obitelji u Karlovačkoj županiji, piše Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije