Radončić: Vlada je nesposobna i sastavljena je od četnika i početnika

0
Radiosarajevo.ba
Radončić: Vlada je nesposobna i sastavljena je od četnika i početnika
Foto: AA / Šeki Radončić

Šeki Radončić, novinar i publicista  govoreći o situaciji u Crnoj Gori i pokušaju usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Crnoj Gori kazao je da ne očekuje da će Vlada Crne Gore ostati na duže staze.

„Gospodin Krivokapić, premijer Crne Gore je premijer koji nema glasačko tijelo, to je general bez vojske, čovjek kojega je na mjesto premijera bukvalno postavila Srpska pravoslavna crkva. Nije se znalo u javnosti ko je Krivokapić. Vladajuće partije su kao rogovi u vreći. Samo ih drži mržnja prema Đukanoviću, Beograd i Rusija. One drže još tu vladu na okupu. Inače, ta vlada ne može funkcionisati, ili može ovako, ali to je katastrofalno loše“, kazao je Radončić.

On je istakao da Vlada neće još dugo opstati, ali da to ne zavisi mnogo od nje, piše Radio Skala.

To zavisi koliko će međunarodni faktor tolerisati uticaj Rusije. Vlada je nesposobna i sastavljena je od četnika i početnika i ona ne može da funkcioniše. Ideološki i bi mogla, ali to nije vlada eksperata nego neznalica i vlada kriminalaca i lopova. Tako da ta Vlada neće biti dugog vijeka, a vidjećemo koliku su štetu nanijeli Crnoj Gori“, istakao je Radončić te dodao:

Sve oči su uprte prema zapadnom faktoru. Mislim da oni deklarativno će tražiti da Crna Gora ostane dosljedna kada je u pitanju genocid u Srebrenici, ali Vlada na čelu sa Krivokapićem je četnička vlada i listom za veliku Srbiju, odnosno ideologiji velike Srbije“, dodao je Radončić.

O zahtjevu za smjenom ministra Leposavića kaže:

“To što je premijer tražio ostavku Leposavića je učinio pod pritiskom. On je javno rekao da kada je negirao genocid u Srebrenici svi su mu čestitali na čelu sa premijerom, to niko od njih nije demantovao. Vidjećemo kako će se ta farsa završiti. Mene ne bi iznenadilo ukoliko bi ministar Leposavić ostao. Ali Krivokapić je u pat poziciji“, napomenuo je Radončić.

U vezi posjete Krivokapića BiH Radončić je kazao da je crnogoski premijer dosljedan samo u jednom ‘oči u oči laže’.

„Naravno da je znao da se u Banja Luci susreće sa Lešinarima. On je čovjek koji kada krene u Sarajevo priča kako su ga čašćavali pićem, ne ide da se pokloni ni djeci ni žrtvama velikosrpske ideologije. Tako da naravno premijer Krivokapić ostaje dosljedan sebi.”
Napomenuo je da će Aleksandar Vučić direktno uticati na izbor prvog čovjeka Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije