Radončić: Sada je jasno šta bi bilo sa Crnom Gorom da je državni udar uspio

2
Radiosarajevo.ba
Radončić: Sada je jasno šta bi bilo sa Crnom Gorom da je državni udar uspio
FOTO: Arhiv / Šeki Radončić

Da je pokušaj državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine uspio, imali bismo Putinovu demokratiju u kojoj bi opozicioni lideri bili po zatvorima, trovani kao Navaljni ili ih ne bi bilo, kazao je u emisiji Hej Sloveni Gradske RTV novinar i publicista Šeki Radončić, autor dokumentarnog filma „Zavjera“.

„Ne bismo imali višestranačje, građanske opcije, NVO sektor i slobodne medije. Mislim da je dobro što vidimo na šta je Putin spreman i kako bi Crna Gora danas izgledala da je državni udar uspio“, kaže Radončić.

Nevjerovatan je, ističe, slučaj predsjedavajućeg Skupštine Crne Gore Strahinje Bulajića, koji se u restoranu sastaje sa ruskim agentima pravdajući se da na to ima pravo kao državni funkcioner.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

„On je morao da razgovara sa stranim diplomatama u zgradi Skupštine Crne Gore. Uz to, ovakvi razgovori se vode uz prisustvo prevodioca i najbližih saradnika. On je sve to prekršio, što govori da je sastanak bio privatan. Jedna druga stvar je nevjerovatno zanimljiva. Crna Gora je proglasila personom non grata agenta Antipina, a od Rusije, što je nevjerovatno, nije bilo uzvratnog protjerivanja. Zašto? Taj događaj otvara mnogo segmenata i govori o servilnosti aktuelne crnogorske vlasti“, smatra Radončić.

Mandatar Dritan Abazović, po njegovom mišljenju, ne zaslužuje da bude premijer jer ga kontroliše medijski koncern Vijesti.

„Dritan Abazović samo odlučuje ono što mu oni kažu i, naravno, politički živi od danas do sutra“, kaže Radončić.

Više pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije