Pupovac objavio poruke koje mu je slao Milanović. Milanović: Ja bih zašutio

4
Radiosarajevo.ba
Pupovac objavio poruke koje mu je slao Milanović. Milanović: Ja bih zašutio
Foto: EPA/Radiosarajevo.ba / Pupovac i Milanović

Milorad Pupovac je zbog jučerašnjih izjava Zorana Milanovića sazvao konferenciju za medije.

"Jučerašnji verbalni ispad predsjednika Republike Hrvatske povod je konferenciji za novinare na kojoj će se javnosti obratiti predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac", stoji u najavi presice zakazane u 12 sati, a time se danas nastavio sukob navedene dvojice.

Podsjećanja radi, jučer je Milanović komentirao Pupovčeve izjave o Zlati Đurđević. Nazvao ga je prljavim.

"Na svakim izborima dobijem više glasova Srba nego Pupovac u cijelom svom bezvrijednom političkom životu, trgovačkom, neiskrenom, nepoštenom, i vrijeme je da se to konačno kaže. Josipović je to nazivao etnobiznisom, ja čaršijskim lopovlukom. Neka nekretnine podijeli ljudima na Baniji koji moraju spavati sa svinjama", rekao je Milanović.

Pupovac je na Facebooku objavio poruke za koje kaže da mu je poslao Milanović. 

"Jučer je Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske kazao da sam 'prljav'. Malo je dana u ovih 30 i više godina mojeg javnog djelovanja u kojima nisam primio pismo ili poruku u kojoj mi ekstremni desničari ili od njih zaluđeni ljudi šalju poruke da sam 'prljav' ili 'smrdljiv'. Dobro sam naučio što to znači i još više pazio da nakon toga budem još pročišćeniji. Došli su dani da mi zbog izraženog mišljenja kao saborskog zastupnika Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske kaže da sam 'prljav'. Tom svojom izjavom on me je razriješio obaveze da ne objavljujem poruke koje mi je poslao nakon što sam iznio svoje viđenje postupka izbora predsjednika Vrhovnog sud i neophodne reforme pravosuđa", napisao je Pupovac uz screenshot poruke.

"Srami se, bijedniče", tako piše u jednoj poruci, navodi Index, a u drugoj: "Uživaj u nemoralno stečenim nekretninama u Preradovićevoj. Moja greška. Trebalo je to prodati i podijeliti siromašnim Banijcima. Na kojima parazitiraš. Srpski narod procvast će u Hrvatskoj kad se otarasi tebe i tvojih lopova."

Nakon ovoga, danas se oglasio i Milanović na Facebooku

"Očekivano, nakon urgentnih konzultacija sa svojim principalom plačibaba Pupovac, ustreptao do ganuća, uz tihu slutnju suza, nastavlja s lažima i teškim glupostima.

Zaziva, blagoš nama, i Radu Končara, heroja otpora s kojim su bratski ratovali moji didovi, stričevi i ujci. Ne znam za njegove.

Očajno nekoherentan za jednog profesora lingvistike, pokušava podvaliti idiotariju prema kojoj predsjednik Republike krši Ustav vršeći pritisak na njega i zastupnika Kajtazija. Prvo, ne uspoređuj sebe s Kajtazijem, crni Milorade. Veljko je ušao u Sabor s tri tisuće glasova. U Republici Hrvatskoj ima deset tisuća Roma. On u toj populaciji ima veći legitimitet nego ja u općoj. Ti s mizernih deset tisuća glasova. Srba je u Hrvatskoj prema zadnjem popisu bilo 200.000, ali dobro znamo da sigurno još sto tisuća naših građana ima porijeklo/identitet koji je u manjoj ili većoj mjeri srpski. Čak deset tisuća ih je odabralo tebe. Ja bih se, na tvom mjestu, figurativno, ubio. Ili zašutio. Predstavnik Srba u našoj državi, jednako kao što sam predstavnik Hrvata, sam ja, ne ti. Tople i bratske riječi koje mi već više od petnaest godina upućuju hrvatski Srbi stvorile su u meni i vrlo jaku emociju prema njima. “Zoki, ti si majka srpskog naroda”, često bi mi tepale starije žene i majke Korduna, Banije, Plaškog, Lapca... Asocira li ti to jednog drugog junaka onog davnog rata, Milorade?", napisao je Milanović, između ostalog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije