Skandal u Glini: Grupa mladića verbalno napala Pupovca 'Lopove, smetljaru...'

4
Radiosarajevo.ba
Skandal u Glini: Grupa mladića verbalno napala Pupovca 'Lopove, smetljaru...'
FOTO: Facebook / Milorad Pupovac

Predsjednik SNV-a Hrvatske Milorad Pupovac verbalno je napadnut u Glini prilikom obilaska zemljotresom razrušenog grada i okolnih sela, piše Jutarnji list.

U samo stotinjak metara šetnje središtem grada u tri navrata su mu grupe mladića dobacivale uvrede, nazivali su ga lopovom, smetljarom, psovali mu majku, pozdravljali ustaškim pozdravom poručujući mu - ubij Srbina.

Jedna od grupa brojala je desetak mlađih muškaraca, koju su potom otišli kombijem i automobilom splitskih oznaka.

Pupovac je odmah reagirao: 

“Pa da je sličan potres se dogodio u Srbiji, zar ne mislite da bi hrvatsku agenciju zanimalo ima li među poginulima predstavnika hrvatskog naroda. To nije nikakva podjela po etničkim osnovima. Neka mi to ne zamjere salonski humanitarci i dušebrižnici. Mi i kad smo dovezli šleper sa pomoći, nismo donijeli samo za Srbe, nego za sve”, dodao je Pupovac.

Rekao kako se za to ne moraju brinuti.

Mnogo je bolje da se pobrinu za one koji me pozdravljaju s pozdravom “Za dom spremni” i koji mi pjevaju “Ubij, ubij Srbina. Ubij ga” usred Gline. I to baš usred Gline”, kazao je zaključno Pupovac.

Snimak verbalnog napada možete pogledati na linku OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije