Pupovac: Neki žele i ovo malo Srba protjerati iz Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Pupovac: Neki žele i ovo malo Srba protjerati iz Hrvatske
PrtScr / Press konferencija o napadu na Srbe

Na press konferencija o napadu na Srbe, govorili su saborski zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac, Boris Milošević i Dragana Jeckov.

Još jedan napad na Srbe: Pretučen srpski povratnik kod Rijeke

U pitanju je zločin iz mržnje. Oni koji to rade ne vole Hrvatsku", rekla je na početku Dragana Jeckov.

Za govornicu je stao Milorad Pupovac. Pročitao je popis napada na Srbe u Hrvatskoj u posljednje vrijeme.

"Obilato krše zakon veličajući ustaški režim manifestirajući je u javnom prostoru. Ispred Srpskog narodnog vrijeđa se, prijeti, i uzvikuje za Dom spremni, to je normalno. Za Srbe to nije normalno, i nikada neće biti normalno. Mi se na veličanje ustaštva nikada nećemo naviknuti. Za nas "Za dom spremni" nikada ne može biti prihvaćeno i nema značenje osim onoga NDH. Ako toga ima u Domovinskom ratu onda je to problem Domovinskog rata, ako toga ima na komemoracijama onda je to problem komemoracija to direktno povezivanje s ustaškim režimom", rekao je Pupovac, piše Index.hr.

"Neki žele i ovo malo Srba koji su ostali protjerati iz Hrvatske"

Spomenuo je opskurnu emisiju na Vinkovačkoj televiziji na kojoj je izrečeno da bi Pupovcu "jednom za svagda trebalo začepiti usta".

"Dok imam fizičke snage i mentalne sposobnosti ne postoji nitko tko će mi začepiti usta"; rekao je. Ako su neki spremni za dom, onda sam ja spreman i za to. To poručujem onima koji mi upućuju prijetnje na moj mail, fakultetski mail. Ti ljudi progone ljude koji ničime ne pokazuju nelojalnost hrvatskom ustavu. Ima li nekoga da to čuje?", upitao je Pupovac.

"Neki žele i ovo malo Srba koji su ostali protjerati iz Hrvatske. To treba reći", dodao je te poručio da neki i s oltrara šalju poruke mržnje.

"Ponovno se tuče u otvorenoj atmosferi mržnje i otvorenom lovu prema onima koji zvuče kao Srbi, bilo zbog govora, bilo zbog navijanja, bilo zbog političkih stavova, kao što će i nakon ove konferencije biti govora mržnje i poziva na nasilje"; rekao je Pupovac.

"Hrvatska gubi kredite ulaska u Europsku uniju i NATO, svakoga dana gubi vrijednosti na kojima se zasnivaju te organizacije, a to su vrijednosti antifašizma", kazao je te poručio kako će se obratiti tim institucijama te još nekima u vezi napada na Srbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije