Prvo hapšenje zbog filma 'Toma': Osumnjičen za neovlašteno dijeljenje linka

3
Radiosarajevo.ba
Prvo hapšenje zbog filma 'Toma': Osumnjičen za neovlašteno dijeljenje linka
Foto: Unsplash / Ilustracija

Jedan od osumnjičenih za neovlašteno dijeljenje linka na kojem se nalazi film 'Toma' po društvenim mrežama uhapšen je i u nedjelju je saslušan u Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal, gdje je priznao krivicu i detaljno iznio odbranu, rečeno je u tom tužilaštvu.

Svi oni koji su dalje neovlašteno podijelili ovaj link sa filmom ''Toma'', biće također procesuirani, a trenutno se radi na njihovom pronalaženju, poručuju iz tužilaštva.

Takođe se radi na otkrivanju i procesuiranju osobe od koje je ovaj link potekao.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Osumnjičeni se tereti za neovlašteno korišćenje autorskih prava i određena mu je mjera zabrane upotrebe interneta, kako bi se spriječile dalje zloupotrebe, piše Mondo.

Krivičnu prijavu protiv NN lica ovim povodom policiji su u petak ujutru podnijele produkcijske kuće 'MinaCord' i' CobraFilm', koje su vlasnici autorskih prava filma "Toma".

Podsjetimo da su ranije produkcijske kuće prijavile kršenje autorskih prava nadležnim organima.

Svi uočeni kosrisnici koji su neovlašteno dijelili film "Toma", obaviješteni su da ukoliko sa svojih naloga ne uklone sporni materijal, protiv njih će biti pokrenuta krivična prijava Tužilaštvu za Visokotehnološki kriminal, koja će se odnositi na direktnu umješanost u neovlašćeno iskorištavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava, kao i materijalnu nadoknadu za štetu nanetu djelovanjem.

Producenti filma 'Toma' Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić oglasili su se ovim povodom i pozvali prijatelje filma i poštovaoce umjetnosti Tome Zdravkovića da pravo iskustvo dožive u bioskopu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije