... / Preminuo i treći brat Tome Zdravkovića: Umro na isti dan kao Toma

01. 10. 2021. u 14:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ivan Zdravković, jedan od trojice braće pokojnog Tome Zdravkovića, preminuo je u 90. godini u Pančevu, javljaju srbijanski mediji.

Ivan je bio službenik jugoslovenske carine, a zbog bolesti nije mogao nedavno da prisustvuje premijeri filma "Toma" o slavnoj braći i filmu u kom se ne pominje.

Ivanov sin Miki nije želio da mu se otac snima jer je nedavno slomio kuk. Ivan je imao tešku operaciju, bio je donedavno u bolnici, a kola Hitne pomoći često su na njihovoj adresi, prenosi portal Kurir.rs

"Molim vas, imajte razumevanja, moj otac ima 90 godina, nije trenutak zaista da on išta govori, pogotovo što je nedavno slomio kuk i možete da zamislite kako se oseća", rekao je s vrata Ivanov sin, strahujući za oca i zbog korone jer je star i nemoćan.

Ivanovi susjedi su se prisjetili kako je oduvijek bio ponosan na slavnog brata jer je zahvaljujući njemu dobio i posao i stan.

"Oni su jedno vreme živeli zajedno u Beogradu, a Toma je Ivanu pomogao i da se zaposli. Često nam je pričao: 'Ja sam dobio posao na železnici, kao carinik, samo zahvaljujući Tomi. Kad se pročulo da mi je rođeni brat, sve je išlo lakše, pa sam dobio i stan. Jednom prilikom predsednik našeg sindikata mi kaže: 'Ivane, dovedi Tomu da nam peva tokom naše svečanosti i bićeš dobro nagrađen.' Kažem to Tomi i, naravno, dođe on i peva. Sutra kažu meni u preduzeću: "Ivane, izvoli ključeve stana'".

Na kraju dodajmo da je Ivan preminuo na isti dan kao brat Toma. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)