Prvi hrvatski huligan pušten na slobodu: Imaš 48 sati da napustiš Srbiju

Radiosarajevo.ba
Prvi hrvatski huligan pušten na slobodu: Imaš 48 sati da napustiš Srbiju
Najmlađi od šestorice Splićana koji su uhapšeni nakon nereda na beogradskom Vječitom derbiju, Ivan Ronald Mišković vratio se u Hrvatsku.

Podsjetimo šestorica Splićana uhapšeni su u Beogradu nakon nereda na južnoj tribini i međusobne tuče Grobara. Mišković je pušten iz Kazneno popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici nakon odsluženja kazne od četiri mjeseca zatvora po nagodbi koju je potpisao u dogovoru s Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, prenosi Index.hr.

Na dan isteka kazne Miškoviću je uručeno rješenje da u roku 48 sati mora napustiti teritoriju Srbije zbog toga što je osim zatvorske kazne dobio i zabranu ulaska u Srbiju u trajanju od pet godina. Mišković je samo izveden iz zatvora, a Slobodna Dalmacija javlja kako je iz obližnjeg kafića kontaktirao porodicu koja je došla po njega.

Damir Tovarović i Jakov Podrug dobili su po pet mjeseci zatvora, dok su šestomjesečne kazne dobili Hrvoje Baković, Ante Firić i Stjepan Mihovilović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije