Splitski huligani saznali kazne i na sudu progovorili o brutalnoj tučnjavi

Radiosarajevo.ba
Splitski huligani saznali kazne i na sudu progovorili o brutalnoj tučnjavi
Huligani iz Splita koji su sudjelovali u neredima na derbiju Partizana i Crvene zvezde nagodili su se s Višim tužilaštvom u Beogradu i kaznu od četiri, pet i šest mjeseci zatvora služit će u Srbiji, piše Kurir.

"Ivan Mišković osuđen je na četiri mjeseca zatvora, Jakov Podrug na pet, a Ante Firić i Hrvoje Baković na po šest, dok peti Hrvat iz te ekipe, Damir Tovarović, nije donio odluku hoće li potpisati sporazum", piše Kurir. 

Nakon što odsluže kazne i izađu iz Srbije, oni će imati petogodišnju zabranu ulaska u tu državu. Inače, oni su na sudu priznali krivicu za izazivanje nereda na sportskom natjecanju, ali nisu potvrdili priču da ih je neko angažirao.

Kurir u svom tekstu piše o njihovim iskazima na sudu. 

"Nismo imali ulaznice, nije ih bilo na blagajnama pa smo ih kupili od preprodavača. Uz ulaznice su nam dali i neke crne majice. Nismo htjeli ići na sjever jer smo se bojali Delija. Ušli smo u srednji dio tribine, zapaljene su baklje i krenula je tučnjava. Neko je tada povikao: 'Cigani!'Tada su nas počeli tući. Onda su jednom od nas uzeli ličnu kartu i viknuo: 'Hrvati!' Tada su još jače nasrnuli na nas. Nismo znali gdje je izlaz, izgurali su nas na stazu", prepričali su na sudu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije