Splitski huligan doživio nervni slom u beogradskom zatvoru

Radiosarajevo.ba
Splitski huligan doživio nervni slom u beogradskom zatvoru
Foto: AA / Ante Firić je poznat sa nereda u Beogradu
Jedan od šestorice Splićana, koji su zadržani u istražnom zatvoru u Beogradu nakon nereda na utakmici Partizan – Crvena Zvezda, prisiljen je ići kod psihijatra.

Razlog: Bio je smješten u ćeliju s dvostrukim ubicom Markom Nikolićem! To piše splitska Slobodna Dalmacija, podsjećajući da je Nikolić ubica četvorogodišnjeg sina i žene.

Nikolić je 30. decembra 2017. razbio ogledalo i staklom napao zatvorenike s kojima dijeli ćeliju - jednom od njih nanio je teške povrede, a potom je sebi prerezao vrat i dan kasnije preminuo u bolnici.

Zatvorenik kojeg je Nikolić povrijedio je operiran i zadržan u bolnici, dok je Splićanin - koji je od sredine decembra prošle godine bio s njima u ćeliji - doživio je šok zbog čega je upućen na tretmane specijalisti. 

Psihijatrijski tretman nad Splićaninom traje od tog događaja 30. decembra prošle godine, dodaje list. 

Prema službenim informacijama, koje su bile dostupne neposredno nakon hapšenja, u Okružnom zatvoru u Beogradu – popularno zvanom Centralni zatvor – šestorici Splićana pružena je sva potrebna medicinska pomoć i nisu bili ugroženi.

Podsjetimo, zbog izazivanja nereda na utakmici Partizan – Crvena uvezda uhapšeni su državljani Hrvatske Damir Tovarović (38), Jakov Podrug (24), Hrvoje Baković (32), Ante Firić (27), Stjepan Mihovilović (31) i Ivan Mišković (19).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije