Mladi huligan pisao djevojci: Dobit ćemo malo batina u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Mladi huligan pisao djevojci: Dobit ćemo malo batina u Beogradu

Pronađeno je pismo najmlađeg hrvatskog državljanina, 18-godišnjeg I.R.M. koji je učestvovao u krvavoj tučnjavi navijačkih frakcija Partizana u utakmici s Crvenom zvezdom

Mladić, 18-godišnjak, pismo je napisao djevojci dok se u jednom luksuznom beogradskom hotelu spremao za nerede

Srbijanska policija i tužiteljstvo, koji su analizirali pismo, smatraju da ga je napisao iz straha za vlastiti život. Također, istraga će pokazati zašto nije uspio poslati pismo koje je ostalo pokraj kreveta, prenosi Blic.

"Ljube, imam opasan, vrlo opasan dan i zato ti pišem jer ko zna kako će biti. Dobit ću možda malo batina, ali ću ih dati puno više. Organiziralo se nas 150, ali njih će biti 600", napisao je mladić svojoj djevojci, no vidi se da mu nije svejedno. "Malo se brinem, ali ne odustajem", dodaje se u pismu. Razlozi masovne tučnjave nisu sasvim poznati i još se uvijek nagađa kako su huligani završili u samoubilačkoj misiji. No, šestorica Hrvata koja su sudjelovala u svemu moraju se pripremiti na višemjesečni, a možda i višegodišnji boravak u srpskim zatvorima. 


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije