Protesti u Crnoj Gori: Nakon mitinga Đukanovića i DPS-a, moguć i kontraskup

Radiosarajevo.ba
Protesti u Crnoj Gori: Nakon mitinga Đukanovića i DPS-a, moguć i kontraskup
Foto: EPA / Protesti pristalica Mila Đukanovića

Iako je prije samo nekoliko dana, kada je protestni skup u Podgorici najavljen za 6. septembar, djelovalo da koalicija koja planira formiranje vlade u Crnoj Gori neće održati kontramiting, danas iz Podgorice stižu drugačije poruke.

Naime, nakon što se sinoć u Podgorici odigrao Patriotski skup uz okupljanje nekoliko hiljada pristalica Mila Đukanovića, bakljadu i jake policijske snage, Demokratski front, stranka oko koje je okupljena koalicija Za budućnost Crne Gore danas se u medijima pojavilo jedno neobično saopćenje.

Demokratski front je saopćio da njihove općinske organizacije traže da se što prije formira vlada i da se paralelno organiziraju skupovi protiv, kako oni navode, odlazećeg režima, javlja Blic.

"Općinske organizacije DF-a zahtijevaju od rukovodstva našeg političkog subjekta da reagira na pokušaj prekrajanja izborne volje građana Crne Gore od strane diktatora Đukanovića kroz skupove slične onom jučerašnjem u Podgorici i koji dan prije toga na Cetinju. Praviti skupove kojima se na jasno iskazanu i nedvosmislenu volju birača... nije u duhu građanskog i multikulturalnog društva i daleko je od onih vrijednosti koje baštini civiliziran svijet", navodi se u saopćenju DF-a.

Dodaju da njihove pristalice traže da se u svim većim gradovima Crne Gore velikom masovnošću skupova pošalje poruka da je ljubav prema Crnoj Gori veća od rezervoara goriva, besplatnih parkinga, sendviča i kobasica.

"Sasvim je prirodno što traže da jasno pokažemo da je Crna Gora postala slobodna zemlja... Naravno, DF neće povući nijedan potez bez dogovora s novouspostavljenom parlamentarnom većinom", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije