Srbija / Proširuje se istraga protiv klana Velje Nevolje

25. 09. 2021. u 14:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal, u saradnji sa pripadnicima MUP Srbije i BIA prikupilo je dokaze za osnovanu sumnju da su dvojicu mladića, čiji je nestanak prijavljen, Gorana Mihajlovića (22) i Nikolu Mitića (33), namamili i ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Za ova dva zločina, do kraja sljedeće nedelje biše proširena istraga protiv ove kriminalne grupe.

Mihajlović je nestao aprila 2019. godine, a nestanak Nikole Mitića, inače bliskog druga ubijenog Lazara Vukićevića, prijavljen je 10. augusta prošle godine, pišu Novosti.

On je od kuće krenuo u grad da se nađe sa sestrom i od tog trenutka izgubio mu se svaki trag. U trenutku nestanka, kako piše na stranici Nestali.rs, na sebi je imao tamnu majicu kratskih rukava, teget šorts i bijele patike.

Nikola je posljednji put viđen oko 16 sati, ali na zakazani susret sa sestrom nije stigao. Njegov mobilni telefon je bio uključen do 17 sati, a onda je i on ugašen.

Prikupljeni su materijalni tragovi, koji ukazuju da su njegov nestanak i ubistvo organizovali Belivuk i Miljković i članovi njihove grupe", kaže izvor blizak istrazi.

Kidnapovanje ovog mladog Beograđanina bilo je gotovo u "sjenci" nestanka Gorana Veličkovića Goksija, koje se dogodilo u samo nekoliko dana razmaka. Veličković je nestao nedelju dana ranije, 3. augusta, u otprilike isto vrijeme, oko 16.30. Mediji su se tada više bavili ovim navijačem Partizana nego Mitićem.

Istraga protiv Belivuka, Miljkovića i još nekoliko njihovih najbližih saradnika, biće proširena i za ubistvo mladića iz Resnika.

Goran Mihajlović nestao je 1. aprila 2019. godine. Da je riječ o ubistvu, iza koga stoji kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića, pokazuju svi materijalni tragovi i dokazi.

Mihajlovića je, kako se sumnjalo, u klopku uvuka Filip G. iz Berana. U trenutku nestanka Mihajlović je imao nepune 22 godine. Njegova porodica, pre svih roditelji, supruga i kćerkica, nemaju spokoja.

Kako je istraga slabo odmicala, Sanja Mihajlović, Goranova majka sama je krenula u potragu za prvencem.

"Tog dana ja sam radila, a Goran je izašao iz kuće. Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji", rekla je Goranova majka.

Noć uoči nestanka Goran je bio veoma nervozan. Prethodno je bio na žurki kod druga N.Š. Ujutru je izašao i telefon mu je bio dostupan do 16.30. Od tog trenutka kao da je u zemlju propao, piše Blic.rs.

Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nađe sa drugom, pronašla 12. aprila u Novom Beogradu, na parkingu zgrade, u kojoj je živio Darko Elez.

"Interesantno, ali u toj zgradi je tada živela i sestra Filipa G. U autu smo pronašli pištolj, kao i pasoš i ličnu kartu na ime Gorana Mihajlovića. Sa okolnih zgrada uzeti su snimci nadzornih kamera",  kaže izvor istrage.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA